Νέο ρεκόρ πίστας από την Mercedes-AMG GT R (+video)

Μετά το ρεκόρ πίστας που κατέγραψε την περασμένη χρονιά στο Νίρμπουργκρινγκ, η Mercedes-AMG GT R κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ σε μια φημισμένη πίστα παγκοσμίως, αυτή τη φορά στην πίστα Mount Panorama στο Bathurst της Αυστραλίας, η οποία είναι και η πιο γνωστή πίστα της χώρας, μιας και εκεί διεξάγονται κάθε χρόνο οι περίφημες 12 ώρες του Bathurst.

Ειδικότερα, η AMG GT R κατάφερε να σημειώσει χρόνο 2:16.5, όντας 9 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που κρατούσε η Mercedes-AMG GT S. Μάλιστα, ο χρόνος της AMG GT R είναι μόνο 15 δευτερόλεπτα πιο αργός από το γενικότερο ρεκόρ πίστας που κατέχει η αγωνιστική McLaren 650S GT3.

Διαβάστε ακόμα: Ανανεωμένη Mercedes-AMG GT με περισσότερη δύναμη

Πίσω από το τιμόνι της AMG GT R του ρεκόρ βρέθηκε ο γνωστός οδηγός αγώνων της εργοστασιακής ομάδας της Mercedes, ο Bernd Schneider, ο οποίος όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, πέτυχε το ρεκόρ όχι σε κλειστή πίστα, αλλά και κατά τη διάρκεια κάποιου trackday, αφού υπήρχαν και άλλα αυτοκίνητα στη διαδρομή!

Εμείς, να θυμίσουμε ότι η Mercedes-AMG GT R είναι η απόλυτη εκδοχή του sportscar της γερμανικής εταιρείας, η οποία φέρει έναν twin-turbo 4λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης 585 ίππων και 700 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι απλά εκρηκτικές, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η AMG GT R απαιτεί μόνο 3,6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store