Η Mitsubishi βάζει ταφόπλακα στο Lancer

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Mitsubishi, το Lancer, το οποίο παράγεται εδώ και 44 χρόνια δεν θα αποκτήσει αντικαταστάτη με την τωρινή, πέμπτη γενιά του να είναι και η τελευταία του.

Και δεν μιλάμε για φήμες αλλά για επίσημη τοποθέτηση. Η Mitsubishi δεν θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του μικρομεσαίου της μοντέλου, με την παραγωγή του να σταματά οριστικά το ερχόμενο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο.

Δείτε επίσης: Σπάνιο Mitsubishi Lancer Evo II RS του 1995 για 18.500 ευρώ

Η πέμπτη θα είναι και η τελευταία του γενιά, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Mitsubishi Motors Βόρειας Αμερικής, Don Swearingen, «μετά το τέλος της παραγωγής του Lancer Evolution θα σταματήσει και η παραγωγή των συμβατικών εκδόσεων του Lancer».

Και επειδή σίγουρα θα αναρωτιόσαστε για ποιο λόγο η ιαπωνική μάρκα πήρε αυτή την απόφαση, η απάντηση είναι… τα crossover. Η ιαπωνική μάρκα, η οποία πλέον είναι μέλος της κοινοπραξίας Renault-Nissan (η δεύτερη κατέχει το 34% της Mitsubishi), ετοιμάζει νέο ASX, νέο Outlander και ένα ακόμη νέο crossover, το οποίο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα προαναφερθέντα και θα είναι ουσιαστικά το Qashqai της Mitsubishi.

Get it on Google Play Download on the App Store