Η Ford είναι έτοιμη να εκτυπώσει φρένα!

Πλέον οι τεχνολογίες έχουν φτάσει σε επίπεδο επιστημονικής φαντασίας. Δεν χρειάζεται να κοιτάξει κανείς μακριά, μια ματιά στα σύγχρονα καντράν των αυτοκινήτων αρκεί. Η Ford έχει βαλθεί να κερδίσει τον τεχνολογικό «πόλεμο» και επιστρατεύει το νεοσύστατο Kέντρο Εξελιγμένων Κατασκευών (Advanced Manufacturing Center) στο Μίσιγκαν, το οποίο μεταξύ άλλων θα εκτυπώνει φρένα!

Δείτε ακόμα: Νέο Ford Fiesta R2 με 200 ίππους από 1.000 κυβικά! (+video)

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται οι Αμερικανοί σχεδιάζουν την κατασκευή του συστήματος πέδησης (τις δισκόπλακες και τις δαγκάνες, συγκεκριμένα) για την επόμενη Shelby GT500 μέσα από τρισδιάστατους εκτυπωτές! Ενδεικτικό της πίστης του «Μπλε Οβάλ» για την 3D εκτύπωση μηχανικών μερών, πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτή την μέθοδο για την κορυφαία έκδοση της Mustang η οποία λέγεται πως θα έχει πάνω από 700 ίππους. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως το φρενάρισμα σε ένα αυτοκίνητο τέτοιων δυνατοτήτων δεν είναι «παίξε-γέλασε».

Διαβάστε επίσης: Η προηγμένη μηχανολογία που κάνει το νέο Ford Focus «βράχο» (+video)

Οι εγκαταστάσεις του Advanced Manufacturing Center διαθέτουν 23 τρισδιάστατους εκτυπωτές, τους περισσότερους από οποιοδήποτε εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας, και χαίρει της συνεργασίας με 10 διαφορετικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των 3D εκτυπώσεων. H συγκεκριμένη πρακτική αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας (και όχι μόνο) εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους και της ευκολίας στον σχεδιασμό του τελικού προϊόντος. Ήδη η BMW αγγίζει τις 200.000 εξαρτήματα ετησίως, ενώ πρόσφατα είδαμε και τις πρώτες εκτυπωμένες ζάντες.

Get it on Google Play Download on the App Store