Τέλος τα ντίζελ για τη Honda στην Ευρώπη

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει η Honda στην γκάμα της, καταργώντας πλήρως τους ντίζελ κινητήρες, περικόπτοντας εκδόσεις και δίνοντας έμφαση στην υβριδική τεχνολογία.

Δείτε ακόμα: Honda Civic 1.5 VTEC Turbo με 220+ άλογα

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ιάπωνας κατασκευαστής επικύρωσε το τέλος των πετρελαιοκίνητων μοντέλων του στη Γηραιά Ήπειρο το 2021, κάτι που ούτως ή άλλως είχε γνωστοποιηθεί από πέρσι. Τα Civic και HR-V 1.6 i-DTEC, είναι τα τελευταία αυτοκίνητα με το σήμα του «Big H» στο καπό και κινητήρα ντίζελ κάτω από αυτό. Η προτεραιότητα μετατίθεται στα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, προεξαρχόντων των e και CR-V Hybrid. Είναι χαρακτηριστικό πως το επόμενο Jazz, που αναμένεται το 2020, θα προσφέρεται αποκλειστικά με συνδυασμό βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικού μοτέρ.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Honda CR-V 1.5 λτ. VTEC TURBO 193 PS AWD CVT

Εκτός αυτών, η Honda θέλει να μειώσει τις διαθέσιμες εκδόσεις των μοντέλων της κατά 1/3 μέχρι το 2025, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που προβλέπει περικοπές των εξόδων κατά 10% σε παγκόσμια κλίμακα. Ήδη το εργοστάσιο στην Αγγλία έχει ανακοινωθεί πως κλείνει, ενώ στον δρόμο του λουκέτου φαίνεται πως οδεύει και η γραμμή παραγωγής στην Τουρκία. Τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν, θα ανακατανεμηθούν στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης με την έμφαση -όπως είπαμε- να δίδεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών και υβριδικών παραγώγων.

Get it on Google Play Download on the App Store