Πώς τα κατάφερε το νέο Suzuki Jimny στα crash tests; (+video)

Το νέο Suzuki Jimny βρίσκεται ήδη σε ελληνικό έδαφος, πανέτοιμο να συνεχίσει την εξαιρετικά πετυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του. Έχουμε δει τις τιμές και τον εξοπλισμό με τον οποίο διατίθεται, οπότε σήμερα ήρθε η ώρα να εξετάσουμε το πόσο αποτελεσματικός είναι αυτός της ασφάλειας.

Δείτε ακόμα: Το νέο Suzuki Jimny δεν κολλάει πουθενά! (+video)

Ο πνευματικός (και εμφανισιακός) απόγονος του θρυλικού Samurai διαθέτει 6 αερόσακους, ABS και ESP στον βασικό εξοπλισμό. Όμως τα λοιπά βοηθητικά συστήματα (προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, προειδοποίηση για επερχόμενη σύγκρουση, υποβοήθηση φρεναρίσματος πανικού κλπ) λάμπουν δια της απουσίας τους. Κάτι που στοίχισε στο Jimny μια καλή βαθμολογία στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP. Το off road της Suzuki απέσπασε 3 στα 5 αστέρια, επίδοση που κρίνεται απλά ως «ικανοποιητική».

Το σκορ του στην προστασία των επιβατών δεν ήταν άσχημο (73%), σε αυτή των παιδιών ήταν εξαιρετικό (84%), όμως το τετράγωνο σχήμα του αποδείχθηκε «εχθρικό» σε περίπτωση ατυχήματος με πεζό (52%) ενώ, όπως είπαμε, η παρουσία των συστημάτων ασφαλείας δεν κρίθηκε επαρκής (μόλις 50%). Συγκεκριμένα, αυτό που «χαντάκωσε» την επίδοση του Jimny ήταν η παντελής απουσία προειδοποίησης για αλλαγή λωρίδας, σκοράροντας ένα πενιχρό 0,3 στους 4 πόντους.

Διαβάστε περισσότερα: Πόσο καλά ξέρεις να κινείσαι εκτός δρόμου;

Να σημειωθεί ότι το «αγρίμι» της Suzuki δεν είναι το πρώτο μοντέλο που την «πατάει» από τα ηλεκτρονικά, καθότι παλαιότερα είχε συμβεί το ίδιο -μεταξύ άλλων- με την Mustang, την οποία η Ford αναγκάστηκε να εξοπλίσει με τα κατάλληλα συστήματα ώστε να μην κηλιδώνεται η εικόνα της.

Get it on Google Play Download on the App Store