Νέα BMW M8 με έως 625 ίππους και πρωτοποριακά ηλεκτρονικά (+videos)

Η πολύμηνη αναμονή έλαβε τέλος, με την BMW να αποκαλύπτει επίσημα την M8. Και μάλιστα όχι μόνο σε Coupe αμάξωμα, αλλά μαζί με την Convertible.

Εμφανισιακά δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να διαπιστώσεις τις διαφορές με την M850i. Ο σχεδιασμός των προφυλακτήρων, οι πλαϊνές ποδιές και οι 19αρες ζάντες αλουμινίου καθιστούν σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία 8αρα. Στις εκδόσεις Competition μάλιστα, το body kit είναι ακόμα πιο επιθετικό, με τις αεροδυναμικές προσθήκες από ανθρακόνημα στον εμπρός προφυλακτήρα, την οροφή, τον μεγαλύτερο διαχύτη (επίσης από carbon), το διακριτικό spoiler στην πόρτα του πορτμπαγκάζ από το ίδιο υλικό και τις χαρακτηριστικές ζάντες των 20 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Συγκλονιστική BMW 8 Coupe από την AC Schnitzer (+video)

Στο εσωτερικό, όπως είναι αναμενόμενο, κάθε σπιθαμή είναι καλυμμένη από δέρμα ενώ δεν λείπουν οι ανθρακονημάτινες επιφάνειες στην κεντρική κονσόλα και το head up display.

Η ουσία της M8, κρύβεται κάτω από το εντυπωσιακό περιτύλιγμα. Ο V8 twinturbo των 4.4 λίτρων αποδίδει 600 άλογα και 750 Nm ροπής στις M8 Coupe και Convertible, στέλνοντας την ισχύ στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου και του συστήματος τετρακίνησης Μ xDrive. Η Coupe χρειάζεται 3,3 δλ. για να επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση, με την Convertible να απαιτεί 1 δέκατο παραπάνω. Και στις δυο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά και παραδοσιακά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά η BMW προσφέρει την δυνατότητα μετατόπισης του κόφτη στα 305 χλμ./ώρα μέσω του M Driver’s Package.

Για τις Competition η απόδοση φτάνει τους 625 ίππους, με την ροπή να παραμένει στα 750 Nm. Οι επιδόσεις δεν βελτιώνονται δραματικά σε σχέση με τις απλές, καθώς είναι βαρύτερες, όμως 3,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα της Coupe και 3,3 δλ. για την Convertible πιστεύουμε δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Η τελική ταχύτητα παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Το M xDrive επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μετατρέπεται από τετρακίνητο σε πισωκίνητο, ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού. Υπό κανονικές συνθήκες, η ισχύς μεταδίδεται στους δυο άξονες με την περισσότερη ροπή να φτάνει στον πίσω άξονα. Στο πρόγραμμα M Dynamic – 4WD Sport, το ποσοστό της ροπής που στέλνεται στον πίσω άξονα αυξάνεται, ενώ όταν ο οδηγός απενεργοποιήσει το σύστημα ευστάθειας (DSC), μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα 4WD, 4WD Sport και 2WD, με το τελευταίο να στέλνει το 100% της δύναμης στους πίσω τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Η BMW του έκοψε το leasing λόγω βελτίωσης!

H ηλεκτρονική «επέλαση» συνεχίζεται σε όλες τις πτυχές της ναυαρχίδας των μοντέλων Μ. Η λειτουργία «SETUP» επιδρά σε 5 διαφορετικές παραμέτρους του αυτοκινήτου: γκάζι, τιμόνι, φρένα, κινητήρα-κιβώτιο, ανάρτηση, σύστημα τετρακίνησης. Έκαστο διαθέτει τουλάχιστον 2 διαφορετικές επιλογές: COMFORT και SPORT για τιμόνι και φρένα, EFFICIENT, SPORT και SPORT PLUS για τον κινητήρα, COMFORT, SPORT και SPORT PLUS για την ανάρτηση, 4WD, 4WD SPORT και 2WD για το σύστημα τετρακίνησης. Συνολικά, πάνω από 11 διαφορετικές επιλογές για την εύρεση του κατάλληλου setup.

Η επαναστατική εφαρμογή έρχεται στα φρένα, τα οποία για πρώτη φορά προσφέρουν επιλογή στην ένταση της πέδησης και την αίσθηση του πεντάλ. Η διάταξη της BMW ενσωματώνει τον ηλεκτρονικό έλεγχο, την υποβοήθηση και τους επενεργητές σε ένα συμπαγές σύνολο, μειώνοντας το συνολικό βάρος και αυξάνοντας την απόκριση, αλλά και τις δυνατότητες παραμετροποίησης. Οι λειτουργίες COMFORT και SPORT επιδρούν τόσο στην αίσθηση που αποκομίζει το πόδι του οδηγού, όσο και στον τρόπο με τον οποίο πιάνουν οι δαγκάνες τις δισκόπλακες. Οι οποίες είναι διαμέτρου 395 χλστ. μπροστά με 6πίστονες δαγκάνες και 380 χλστ. πίσω . Στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε τα κεραμικά φρένα με δίσκους 400 χλστ. μπροστά και 380 χλστ. πίσω.

Get it on Google Play Download on the App Store