Αυτή είναι η μοναδική Bugatti των 16,5 εκατ. ευρώ!

Για ένα ελάχιστο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, που δεν υπερβαίνει το 1%, τα χρήματα έχουν εντελώς διαφορετική έννοια. Σε αυτό το υπερ-προνομιούχο target group απευθύνεται η Bugatti, η οποία ετοίμασε την μοναδική La Voiture Noire και την πούλησε για 16,5 εκατομμύρια ευρώ!

Δείτε ακόμα: Έτσι είναι τα 420 χλμ./ώρα μέσα από την Bugatti Chiron (+video)

Το «Μαύρο Αυτοκίνητο», όπως μεταφράζεται το όνομα της σκοτεινής Bugatti, αποτελεί παραλλαγή της Divo, η οποία με την σειρά της βασίζεται στην Chiron Sport. Οπότε έχουμε ως δεδομένο πως η La Voiture Noire, είναι στην ουσία μια βελτιωμένη και μυθικά πανάκριβη Chiron. Αποτίει φόρο τιμής στην προσωπική Type 57 SC Atlantic του Jean Bugatti, που χάθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (το αυτοκίνητο, όχι ο Bugatti). Το κατάμαυρο χρώμα και η χρωμιωμένη λωρίδα που χωρίζει στα 2 το ανθρακονημάτινο αμάξωμα είναι οι πλέον χαρακτηριστικές αναφορές στο ιστορικό μοντέλο, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες επιταγές των hypercars.

Διαβάστε επίσης: Τι καίει και πόσα τέλη πληρώνει η Bugatti Chiron;

Όπου «σύγχρονες επιταγές» βάλτε τον 8λιτρο τετρατούρμπινο W16 κινητήρα των 1.500 ίππων και 1.600 Nm ροπής. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως αν πάρουμε ως οδηγό την Divo τα 100 χλμ./ώρα από στάση θα έρχονται σε λιγότερο από 2,5 δλ. και η τελική θα κυμαίνεται στην περιοχή των 400 χλμ./ώρα (η Divo σταματά στα 380 χλμ./ώρα, αλλά δίνει έμφαση στην παραγωγή κάθετης δύναμης). Το αεροδυναμικό αμάξωμα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και χειροποίητο και ο τυχερός που το απέκτησε, φέρεται να είναι ο εμβληματικός πρώην πρόεδρος του VAG, ονόματι Ferdinand Piech. Ο οποίος Piech ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε και επένδυσε τεράστια κονδύλια, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Δ.Σ., στην εξέλιξη και παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής που έσπασε το φράγμα των 1.000 ίππων: την Veyron. Οπότε δεν υπάρχει πιο ταιριαστός ιδιοκτήτης για το ακριβότερο νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε ποτέ!

Get it on Google Play Download on the App Store