Νέα έκδοση Fiat 500 Dolcevita για τα 62α γενέθλια

Την 4η Ιουλίου η Fiat γιορτάζει τα γενέθλια του 500, του εμβληματικού μοντέλου που άλλαξε τον κόσμο του αυτοκινήτου τη δεκαετία του 50 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να συναρπάζει το κοινό. Η παρουσίαση της ειδικής έκδοσης 500 Dolcevita τιμά το μοντέλο τονίζοντας την υψηλή Ιταλική αισθητική και τις τάσεις που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 50 στη μόδα, το σχεδιασμό, την τέχνη και την καθημερινή ζωή. Η φετινή επέτειος έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αφού συμπίπτει και με τα 120 χρόνια ζωής της Fiat.

Δείτε ακόμη: Νέο και περιπετειώδες Fiat Panda Waze

Το νέο 500 Dolcevita είναι εμπνευσμένο από τα χρόνια της «Dolce Vita», και φέρει ειδικό για την περίσταση χρώμα Gelato White σε συνδυασμό με τις κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες, νίκελ, λευκές ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και γυάλινη οροφή.

Αντίστοιχα η Cabrio έκδοση του 500 Dolcevita διαθέτει για πρώτη φορά μια ειδικά σχεδιασμένη υφασμάτινη οροφή με λευκές και γαλάζιες ρίγες που θυμίζουν τις πολυτελείς ξαπλώστρες στις ακτές της Ιταλικής Ριβιέρα.

Στο εσωτερικό του 500 Dolcevita το ξύλινο ταμπλό συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τη νοσταλγία. Για να εξασφαλιστεί η αντοχή στο χρόνο μια εξαιρετικά λεπτή ειδική επικάλυψη έχει εφαρμοστεί, η οποία προσφέρει εξαιρετική ανθεκτικότητα χωρίς να αφαιρεί στο ελάχιστο την ξεχωριστή αίσθηση του ξύλου. Σε συνδυασμό με τα δερμάτινα καθίσματα της Frau στα οποία έχει ραφτεί σε κόκκινο χρώμα το λογότυπο 500, το εσωτερικό του 500 Dolcevita αποπνέει πολυτέλεια και φινέτσα.

Δείτε ακόμη: Μεγαλώνει η γκάμα του Fiat 500!

Κίνηση στη νέα ειδική σειρά δίνει ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.2 λίτρων με απόδοση 69 ίππους (μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο) και ο Turbo 0.9 Twin Αir των 85 ίππων (μηχανικό κιβώτιο).

Οι πρώτοι που ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο θρυλικό μοντέλο ήταν οι εργαζόμενοι στο Mirafiori, όπου μαζί με κατόχους Fiat 500 τοποθέτησαν 100 αυτοκίνητα στην οροφή του Lingotto ώστε να σχηματίσουν τη φράση «HAPPY BIRTHDAY 500».

Δείτε ακόμη: Δωρεάν τεχνικός έλεγχος σε Fiat, Alfa Romeo, Jeep

Get it on Google Play Download on the App Store