Η μεγαλύτερη αεροτομή που μπήκε ποτέ σε Ford Mustang! (+video)

Γενικότερα η Mustang δεν είναι από τα muscle cars που συναντάς με έντονες αεροδυναμικές προσθήκες. Η GT350R και η τελευταία GT500 είναι η εξαίρεση, μαζί με την Chevrolet Camaro ZL1 LE, όπου βλέπουμε splitter και αεροτομές σεβαστού μεγέθους. Θα πρέπει να μεταφερθούμε στο 1970 και τα Plymouth Superbird/Dodge Charger Daytona, για να βρούμε μια πραγματικά τεράστια «απλώστρα», όπου το χείλος πρόσπτωσης της αεροτομής βρισκόταν 60,1 εκατοστά πάνω από το πορτμπαγκάζ!

Δείτε ακόμα: Ισοπεδωτική η νέα Ford Mustang Shelby GT500 (+video)

Ακόμα κι εκείνη, όμως, θα κοίταζε με δέος αυτή της Ford Mustang Supercar. Του αγωνιστικού, δηλαδή, που εξέλιξαν οι Ford Performance και Αυστραλίας για να συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα V8 Supercars (αυστραλιανό Πρωτάθλημα Τουρισμού, με άλλα λόγια). H αεροτομή της αγωνιστικής Mustang εντυπωσιάζει τόσο με τα θεόρατα στελέχη, όσο και με το μέγεθος αλλά και το ύψος στο οποίο βρίσκεται η επιφάνεια πρόσπτωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως το spoiler «πιάνει» κάτω από το ύψος του πορτμπαγκάζ, ευρισκόμενη ουσιαστικά πίσω και όχι πάνω από το αυτοκίνητο. Ιδιαίτερο τόνο δίνουν οι πλαϊνές απολήξεις της εξάτμισης και το αναλόγων διαστάσεων με την αεροτομή, εμπρός splitter, όπως και η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος.

Διαβάστε επίσης: Aυτή είναι η πιο ακριβή Ford Mustang όλων των εποχών!

Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας ατμοσφαιρικός V8 5 λίτρων, απόδοσης 620-650 ίππων, με κόφτη στροφών στις 7.500 σ.α.λ. και σχέση συμπίεσης 10:1. Όμως μπρος σε αυτή την αεροτομή, τι είναι τα άλογα…

Get it on Google Play Download on the App Store