Νέο μικρό SUV από την Hyundai

Το Hyundai KONA σύντομα θα αποκτήσει μικρότερο «αδερφό», ο οποίος θα αναλάβει την βάση της γκάμας και θα ονομάζεται Venue.

Οι πρώτες φωτογραφίες ήδη κυκλοφόρησαν πριν το επίσημο ντεμπούτο, που είναι προγραμματισμένο για την Έκθεση Αυτοκινήτου στην Νέα Υόρκη στα μέσα Απριλίου, και δείχνουν ουσιαστικά μια μικρογραφία του Santa Fe – τουλάχιστον για το εμπρός μέρος, που χαρακτηρίζεται από την μεγάλη χρωμιωμένη μάσκα και τον αιχμηρό σχεδιασμό των προβολέων. Πίσω τα πράγματα είναι σαφώς λιγότερο εντυπωσιακά, με δυο μικρά φωτιστικά σώματα να είναι τοποθετημένα στις άκρες του αμαξώματος.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Hyundai Kona 1.0 T-GDi 120 PS

Στο εσωτερικό οι γραμμές είναι ιδιαίτερα γνώριμες και προέρχονται κατευθείαν από το Kia Rio. Οι φωτογραφίες, δε, που προέρχονται από την Ινδία φανερώνουν πως το Venue θα δίνει έμφαση στον οικονομικό χαρακτήρα και θα απευθύνεται σε αντίστοιχες αγορές.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως θα στερείται επιδόσεων. Το σηματάκι «Turbo» στην πόρτα του πορτμπαγκάζ προδίδει την παρουσία του 1.0 T-GDI κάτω από το καπό, ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα αν θα είναι μόνο στην βασική έκδοση των 100 ίππων ή και στην μεγαλύτερη των 120. Δεν βοηθάει και η λήψη από την καμπίνα, όπου δεν φαίνεται ο αριθμός των σχέσεων στον επιλογέα (5τάχυτο ο 100αρης, 6τάχυτο ο 120αρης). Κατά πάσα πιθανότητα, η γκάμα των μοτέρ θα μοιράζεται την φιλοσοφία του i20. Το κορεατικό σουπερμίνι ξεκινάει από τα 1.200 ατμοσφαιρικά λίτρα και τους 75 ίππους, ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος του Venue καθιστά πιο πιθανό για βασικό μοτέρ το επόμενο του i20, τον 1.2 δηλαδή στα 84 άλογα. Ακολουθεί ο 1.000αρης τούρμπο στις δυο μορφές που αναφέραμε, συνδυαζόμενος και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Hyundai i10 και i20 με προνομιακή χρηματοδότηση

Δεδομένου του προσανατολισμού στον περιορισμό του κόστους, το Venue αναμένεται να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με την κίνηση μπροστά, αποφεύγοντας να μπλεχτεί και «στα πόδια» του KONA που μπορεί να παραγγελθεί με σύστημα τετρακίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store