Η Lada εκσυγχρονίζει το Niva!

Η Lada αποφάσισε να δώσει για ακόμα μία φορά μια νέα πνοή στο διάσημο μοντέλο της το Niva, με ένα μικρό facelift, έτσι ώστε να το κρατήσει ζωντανό.

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στην πρώτη γενιά (!) του μοντέλου 42 χρόνια έπειτα από τη πρώτη γνωριμία, με τη 2η γενιά όπως παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Μόσχας θα μας έρθει το νωρίτερο το 2022, αλλά τώρα η μάρκα πραγματοποίησε ένα… facelift του Niva.

Δείτε ακόμη: Η Lada ετοιμάζει 17 νέα μοντέλα

Ο σχεδιαστής μάρκας Steve Mattin, δήλωσε ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι διαθέσιμη, αν όλα πάνε καλά, το νωρίτερο το 2022. Φαίνεται ότι η αναβλητικότητα είναι κάτι που ταλανίζει τη Lada, μιας και καθυστέρηση υπήρχε και στην έλευση του Vesta Sport, το οποίο κανονικά έπρεπε να κυκλοφορήσει πέρυσι, αλλά έφθασε στις εκθέσεις της Lada φέτος. Στο δια ταύτα όμως τώρα, μην περιμένετε μεγάλες δόσεις τεχνολογίας στο ανανεωμένο Niva, μιας και όσα έχουν αλλαχτεί αφορούν λεπτομέρειες, με την σημαντικότερη αλλαγή να εντοπίζεται στο τούνελ μετάδοσης και πιο συγκεκριμένα στο κιβώτιο ταχυτήτων, όπου ο κατασκευαστής υπόσχεται πιο ομαλές αλλαγές των σχέσεων. Επίσης, το ανανεωμένο Niva διαθέτει νέους υαλοκαθαριστήρες και μπεκ νερού, πιο αθόρυβο καλοριφέρ, βελτιωμένο φίλτρο αέρα καμπίνας, χειρολαβή του πορτ μπαγκάζ στο χρώμα του αμαξώματος και φως στο χώρο αποσκευών.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Lada Niva του 2021 (+video)

Η καμπίνα σύμφωνα με τη Lada, είναι κατασκευασμένη από βελτιωμένα υλικά που παρέχουν αυξημένη ηχομόνωση, ενώ και τα καθίσματα θα είναι από καλύτερα υλικά και θα τοποθετηθεί υποβραχιόνιο για τον οδηγό. Το Lada Niva στις αγορές της Ρωσίας θα είναι διαθέσιμο με 3 και 5 πόρτες, ενώ θα υπάρχει και μια ειδική έκδοση Bronto για εκτός δρόμου διαδρομές. Παρά τα χρόνια του, το Niva παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή SUV της Ρωσίας!

Get it on Google Play Download on the App Store