Ο πετρελαιοκινητήρας του νέου Jeep Wrangler

Ήταν τέλη του 2017 όταν η Jeep παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του αειθαλούς μοντέλου της Wrangler, στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Στην τέταρτη γενιά του, το Wrangler έχει να επιδείξει αρκετά νέα χαρακτηριστικά σε τεχνολογία, όχι όμως και σε εμφάνιση καθώς οι Αμερικάνοι θέλησαν να διατηρήσουν στο ακέραιο την προσωπικότητά του.

Δείτε ακόμη: To νέο Jeep Grand Cherokee θα είναι «Made in Italy»

Όταν παρουσιάστηκε το εκτός δρόμου μοντέλο, οι κινητήρες που το συνόδευαν ήταν δύο και μάλιστα αποκλειστικά βενζίνης. Ο μικρός ήταν ο 2.0 λτ. που με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 270 ίππους και 400 Nm ροπής, ενώ διαθέτει και ήπιο υβριδικό σύστημα με 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα. Η μεγαλύτερη έκδοση ήταν αυτή με τον κινητήρα 3.6 λτ. Pentastar V6 που αποδίδει 285 ίππους και 352 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: Πλήρης αποκάλυψη για το νέο Jeep Renegade (+video)

Πλέον στην γκάμα έρχεται να προστεθεί και ένας πετρελαιοκινητήρας. Αυτός είναι ο 2.2 λτ. MultiJet II, ο οποίος βρίσκεται στην δεύτερη γενιά του. Αποδίδει 200 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής στις 2.000 σ.α.λ. ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων και σύστημα start/stop. Το μπλοκ του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και η τουρμπίνα του είναι μεταβλητής γεωμετρίας. Όσον αφορά στις επιδόσεις του, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 10,3 δλ. και έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Για το τέλος αφήσαμε τη μέση κατανάλωσή του, η οποία σύμφωνα με την Jeep είναι στα 7,9 λίτρα/100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store