Μύθος ή αλήθεια η επιστροφή της Lancia Delta;

Πέρα από τις φήμες που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες γύρω από τους νέους κινητήρες του ομίλου FCA (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και τα μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo, ακούγεται έντονα στην Ιταλία η επιστροφή της Lancia.

Δείτε ακόμα: Στα σκαριά νέα μικρή ηλεκτρική Mercedes

Όπως γράφουν ειδησεογραφικά μέσα από την Ιταλία, η Lancia επιστρέφει και η νέα Delta θα γίνει πραγματικότητα! Η έντονη φημολογία γύρω από το νέο μοντέλο λέει ότι υπάρχει ήδη ένα πρωτότυπο το οποίο είναι έτοιμο για δοκιμές στο Πειραματικό Κέντρο της FCA στο Balocco (Vercelli). Ακόμα και έτσι όμως να είναι θα πρέπει το μελλοντικό πρότζεκτ να είναι βιώσιμο προκειμένου να πάρει το πράσινο φως από τον Διευθύνων Σύμβουλο της FCA καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και αποτυχίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η νέα Delta θα μπορούσε να προσαρμοστεί στη γνωστή πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulia (Giorgio), τροποποιημένη για το ιταλικό χάτσμπακ και κάνοντας χρήση και της τετρακίνησης που διαθέτει. Έτσι θα μπορούσε να αναβιώσει ο θρύλος της Delta Integrale και αν κρίνουμε από τα πρόσφατα δείγματα των Giulia Q4 και Stelvio, το εγχείρημα θα είναι εντυπωσιακό.

Όπως ήδη αναφέρθηκε σε άλλες περιπτώσεις, η Lancia θα μπορούσε να κάνει μια μεγάλη επανεκκίνηση τοποθετώντας την κορυφαίο εμπορικό σήμα με μοντέλα που θα ανταγωνίζονται τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: H Audi ετοιμάζει το νέο κορυφαίο RS 6 Sedan

Κάποιοι λένε ότι οι μύθοι συχνά έχουν μια δόση αλήθειας. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι είναι πραγματικά έτσι και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η επόμενη Παρασκευή 1 Ιουνίου είναι πολύ κοντά καθώς η FCA θα παρουσιάσει τα σχέδια της.

Get it on Google Play Download on the App Store