Στα σκαριά νέα μικρή ηλεκτρική Mercedes

Την παραγωγή ενός νέου μικρού ηλεκτρικού μοντέλου ανακοίνωσε η Mercedes το οποίο θα παράγεται στο Hambach της Γαλλίας. Παράλληλα, η Mercedes έχει βάλει στα πλάνα της να λανσάρει περισσότερα από δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022. 

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την «αυτόνομη οδήγηση» (+video)

Θα γίνει μια επένδυση 500 εκατομμυρίων ευρώ στο συγκεκριμένο εργοστάσιο έτσι ώστε να μπορεί να κατασκευάζει ταυτόχρονα το νέο της μικρό μαζί με το μελλοντικό smart fortwo που πρόκειται να είναι εξολοκλήρου ηλεκτρικό. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της Mercedes, Markus Schaefer «Το εργοστάσιο στο Hambach θα γίνει μέρος του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής μικρών αυτοκινήτων με το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο Rastatt της Γερμανίας».

Η Mercedes σχεδιάζει τις πλατφόρμες των οχημάτων της έτσι ώστε να μπορεί μαζικά να παράγει ηλεκτρικές παραλλαγές στην ίδια γραμμή παραγωγής με τα αντίστοιχα μοντέλα με βενζινοκινητήρες, υβριδικούς ή πετρελαιοκινητήρες, επιτρέποντας στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή. Όπως δήλωσε «προσαρμόζει το εργοστάσιό για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης και να αναμορφώσει την υποδομή του χώρου για να παράγει το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο στη Γαλλία».

Δείτε ακόμα: Νέα, «έξυπνη» ανάρτηση αλλάζει όσα ξέραμα (+video)

Το Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Mercedes παρουσίασε το EQA Concept που βλέπετε στις φωτογραφίες, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 400 χιλιόμετρα, το οποίο μπορεί να επαναφορτιστεί και ασύρματα. Μαζί με την έκδοση παραγωγής του Mercedes EQC ενός ηλεκτρικού SUV που πρόκειται να ξεκινήσει να παράγεται το 2019 μπαίνει για τα καλά στα «χωράφια» της Tesla.

Get it on Google Play Download on the App Store