Διέρρευσε η νέα Mercedes GLS

Η BMW X7 μόλις απέκτησε τον απευθείας ανταγωνιστή από τον «αιώνιο αντίπαλο», ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει το Audi Q7 και να ολοκληρώσει το γερμανικό λόμπι στα μεγάλα πολυτελή SUV. Το όνομα αυτού: Mercedes GLS.

Εμφανισιακά είναι πασιφανείς οι ομοιότητες με την μικρότερη GLE. Για την ακρίβεια η GLS μοιάζει με μεγέθυνση του μικρότερου SUV από την Στουτγκάρδη, κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι επιβλητικές γραμμές κυριαρχούν, με την χαρακτηριστική μάσκα και το ευμέγεθες άστρο να δεσπόζουν στο εμπρός μέρος. Στο προφίλ η αισθητική ακολουθεί τα πρότυπα των κλασικών SUV, αποφεύγοντας τεχνηέντως τις παραπομπές σε κουπέ σχήματα – με μόνη εξαίρεση την καμπύλη που σχηματίζει το τρίτο παράθυρο, αλλά ανεξάρτητα από την γραμμή της οροφής. Στα μετόπισθεν τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα συνδέονται με μια χρωμιωμένη λωρίδα, το οποίο χρώμιο ούτως ή άλλως απαντάται σε διάφορα μέρη του αμαξώματος (πλαίσιο παραθύρων, μάσκα, περίγραμμα εξατμίσεων κλπ).

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes-AMG CLA 35 με 306 ίππους (+video)

Το εσωτερικό είναι ριζικά αναβαθμισμένο σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των συστημάτων πολυμέσων, με το MBUX να δηλώνει για μία ακόμα φορά «παρών» και να διαθέτει την ενιαία διαμόρφωση κεντρικής οθόνης-πίνακα οργάνων. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mercedes, η καμπίνα των επιβατών είναι η πιο ευρύχωρη στην κατηγορία εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το μεταξόνιο των 3.137 χλστ. Αυτό που τους απασχολεί περισσότερο, βέβαια, είναι η σύγκριση με την Χ7, όπου η GLS υπερτερεί κατά 33 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Κτήνος Mercedes G-Class Brabus 850 Biturbo!

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το μόνο που αποκαλύφθηκε ήταν το προαναφερθέν μεταξόνιο και ότι η γκάμα των κινητήρων θα είναι πλήρης, προεξάρχοντος του twinturbo V8 των 4 λίτρων της GLS 63, που ενσωματώνει και ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt. Η επίσημη πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για μεθαύριο.

Get it on Google Play Download on the App Store