H Mercedes μας δείχνει το εσωτερικό της νέας GLB

Η Έκθεση Αυτοκινήτου στη Σαγκάη ανοίγει τις πύλες της σε 2 εβδομάδες. Εκεί η Mercedes θα παρουσιάσει το νέο της SUV, με το όνομα GLB, σε πρωτότυπη μορφή. Και αυτό είναι το εσωτερικό του.

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes-AMG A 35 Sedan (+video)

Όπως σε όλες τις Mercedes -τις πλούσιες εκδόσεις και τα μεγαλύτερα μοντέλα, τουλάχιστον- το ταμπλό μονοπωλείται από το σύστημα πολυμέσων MBUX και την ενιαία διάταξη της οθόνης, που περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων και τις πληροφορίες για τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Οι ομοιότητες με την καμπίνα των επιβατών της A-Class είναι εμφανείς, ακόμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου πρόκειται για concept car.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes A 200 7G-DCT

Εκτός από το εσωτερικό, GLB και A-Class θα μοιράζονται τα περισσότερα μηχανικά μέρη, καθώς βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα MF2. Το επερχόμενο SUV θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το μικρομεσαίο χάτσμπακ, με πληροφορίες από την Στουτγκάρδη να αναφέρουν πως ενδέχεται να κυκλοφορήσει σε 7θέσια διάταξη, χάρις στο μήκος που θα αγγίζει τα 4.600 χλστ. Η γκάμα των κινητήρων επίσης θα είναι κοινή, με την βασική έκδοση να εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.33 λίτρων, που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τις Renault-Nissan. Λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους και βάρους, βέβαια, δύσκολα θα τον δούμε με την απόδοση των 109 ίππων, με την οποία ανοίγει η γκάμα της A-Class. Κατά τα λοιπά, τα υπόλοιπα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοτέρ αναμένονται να είναι κοινά.

 

Get it on Google Play Download on the App Store