Νέα Audi RS Q3 και Q3 Sportback με 400 άλογα (+video)

Η Audi παρουσίασε τις πολύ γρήγορες εκδόσεις του Q3 και της νεοφερμένης κουπέ έκδοσής του, Sportback, οι οποίες προσφέρουν καταιγιστικές επιδόσεις.

Πηγή αυτών δεν είναι άλλη από τον 2.5άρη πεντακύλινδρο TFSI, που γνωρίζουμε από τα RS 3 (Sportback και Sedan) και TT RS (κουπέ και Roadster). Η απόδοση φτάνει τους 400 ίππους και τα 480 Nm ροπής, τα οποία δεν θα μπορούσαν παρά να μεταφέρονται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro και του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S-tronic. Η ανάρτηση χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 χλστ., έχοντας και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Dynamic Chassis Control στον προαιρετικό εξοπλισμό. Το ίδιο ισχύει για τα κεραμικά φρένα, τα οποία αποτελούνται από δίσκους 380 χλστ. εμπρός και 310 χλστ. πίσω (εξαπίστονες δαγκάνες και ατσάλινοι δίσκοι 375 χλστ. και 310 χλστ. πίσω στον στάνταρ εξοπλισμό.

Δείτε ακόμα: Βροντερό νέο Audi RS 7 Sportback με 600 ίππους και 800 Nm

Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 4,5 δλ. και η τελική φτάνει αγόγγυστα στον ηλεκτρονικό περιοριστή των 250 χλμ/ώρα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα η τελική ταχύτητα να αυξηθεί στα 280 χλμ/ώρα.

Την παραμετροποίηση όλων αναλαμβάνει το Audi Drive Select, που διαθέτει 6 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency, Individual, RS1 και RS2), και επεμβαίνει στις ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης, των αναρτήσεων, του κιβωτίου, του κινητήρα και του ήχου της εξάτμισης.

Τα RS Q3 και RS Q3 Sportback φροντίζουν να ενημερώνουν τους άλλους οδηγούς (και ανταγωνιστές) για τα ανωτέρω, μέσα από τον επιθετικό προφυλακτήρα μπροστά, τις πλαϊνές ποδιές, τον πίσω διαχύτη με τις διπλές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης, τη μαύρη αεροτομή και τις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, οι οποίες γίνονται 21 προαιρετικά. Το χαρακτηριστικό Kyalami Green χρώμα συνδράμει τα μέγιστα στο οπτικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Θηλυκός Στίβεν Σιγκάλ γλιτώνει το Audi Q3 της από κλοπή (+video)

Στο εσωτερικό συναντάμε  μαύρες Nappa δερμάτινες και Alcantara επενδύσεις, μπλε ή κόκκινες ραφές, ανάλογες επιλογές στα διακοσμητικά, σπορ καθίσματα και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων Virtual Cockpit Plus.

Get it on Google Play Download on the App Store