Νέο ηλεκτρικό Mazda MX-30 με πόρτες α λα RX-8!

Η Mazda παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της ιστορίας της, με το κυρίαρχο χαρακτηριστικό να προέρχεται από το RX-8!

Το MX-30 τοποθετείται στην κατηγορία των μικρομεσαίων crossover και βασίζεται στην πλατφόρμα e-SKYACTIV. Ένας ηλεκτροκινητήρας παίρνει ισχύ από μια μπαταρία 35,5 kWh, η οποία προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων. Η Mazda συνεχίζει τη  «μόδα» των Toyota (βλέπε νέο Yaris) και Honda (βλέπε νέο Jazz), μην ανακοινώνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήριου συνόλου. Πληροφορίες από την Χιροσίμα, ωστόσο, αναφέρουν πως τα πρωτότυπα εξέλιξης και τα μοντέλα προπαραγωγής, αποδίδουν 145 ίππους και 263 Nm ροπής.

Δείτε ακόμα: Διαθέσιμο στην Ελλάδα το 1.500άρι Mazda3 (+τιμές)

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς και υπάρχει πλήρης ομπρέλα ασφαλείας για την διαχείρισή της, όπως Smart Brake Support (αυτόματο φρενάρισμα), Turn-Across Traffic (ανίχνευση διερχόμενης κυκλοφορίας και επικείμενης σύγκρουσης), Blind Spot Assist (ανίχνευση τυφλού σημείου) και Road Keep Assist, που ανιχνεύει το πλάτος του οδοστρώματος και προειδοποιεί αν το αυτοκίνητο φτάνει στην άκρη, ακόμα κι αν δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Διαβάστε επίσης: Πόσα χιλιόμετρα «βγάζει» το Mazda RX-8 με 1 γέμισμα; (+video)

Εμφανισιακά μοιράζεται πολλά στοιχεία με το αναλόγου μεγέθους και προσανατολισμού CX-30, αλλά ένα είναι το χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει. Και επαναφέρει στις μνήμες το πολυαγαπημένο RX-8, μέσω των αντίθετα ανοιγόμενων πίσω θυρών.

Get it on Google Play Download on the App Store