Το ηλεκτρικό Nissan LEAF τώρα και κάμπριο

Το Nissan LEAF είναι το ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο το είδαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας στην περασμένη έκθεση αυτοκινήτου, ενώ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η τιμή του για την ελληνική αγορά, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ακόμη: Nissan LEAF για πρώτη φορά NISMO

Αυτή την φορά το Nissan LEAF θα μας απασχολήσει όχι με τις επιδόσεις του ή τα ηλεκτρικά του… κατορθώματα, αλλά με τη νέα του έκδοση η οποία είναι κάμπριο. Πρόκειται για ένα concept που παρουσίασε η Nissan και βασίζεται στο νέο LEAF και αφορμή για την δημιουργία του ήταν οι 100.000 πωλήσεις του από το 2010 όταν και ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα. Το κάμπριο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων έκανε πρεμιέρα στο Τόκιο σε ειδική, περιβαλλοντική εκδήλωση εμπρός σε 100 επίσημους προσκεκλημένους. Φυσικά σκέψεις για παραγωγή του Nissan LEAF Open Car, όπως είναι η πλήρης ονομασία του δεν υπάρχουν.

Να θυμίσουμε πως το Nissan LEAF έχει μοτέρ απόδοσης 150 ίππων και ροπής 320 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 40 kWh. Μια πλήρη φόρτιση ολοκληρώνεται σε 7 ώρες και 30 λεπτά σε Wallbox 6,6 kW, ενώ σε 40 – 60 λεπτά η φόρτιση μπορεί να φτάσει στο 80% σε ταχυφορτιστή.

Διαβάστε επίσης: Πόσο ασφαλές είναι το ηλεκτρικό Nissan LEAF; (+video)

Η αυτονομία του νέου Nissan LEAF με μια φόρτιση φτάνει τα 378 χιλιόμετρα. Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 7,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 144 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store