Η τιμή του νέου Nissan Leaf στην Ελλάδα

Το νέο μικρομεσαίο ηλεκτρικό Nissan Leaf που είδαμε για πρώτη φορά από κοντά στη χώρα μας πέρυσι το Νοέμβριο στην έκθεση Αυτοκίνηση Fisikon 2017 λανσάρεται στην ελληνική αγορά, σε τιμές που ξεκινούν από 32.990 ευρώ. 

Το νέο Leaf παρουσιάζεται πλήρως αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα, ενώ διαθέτει και μεγαλύτερη αυτονομία με μία φόρτιση. Το δυναμικού σχεδιασμού αμάξωμά του (μήκους 4.490 χλστ.) διαθέτει ένα μοντέρνο και ευρύχωρο εσωτερικό (πορτ μπαγκάζ 435 λτ.), εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας.

Δείτε ακόμη: 4×4 ή AWD; Γιατί όλα τα 4κίνητα δεν είναι ίδια (+video)

Την κίνησή του αναλαμβάνει το νέο ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 150 ίππων και με ροπή 320 Nm από τις 0 έως τις 3.238 σ.α.λ. Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 40 kWh. Μια πλήρη φόρτιση ολοκληρώνεται σε 7 ώρες και 30 λεπτά σε Wallbox 6,6 kW, ενώ σε 40 – 60 λεπτά η φόρτιση μπορεί να φτάσει στο 80%.

Η αυτονομία του νέου Nissan Leaf με μια φόρτιση φτάνει τα 378 χιλιόμετρα. Από πλευράς επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 7,9 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 144 χλμ./ώρα.

Μεταξύ των τεχνολογιών που ξεχωρίζουν είναι και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, το οποίο διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο (ταχύτητες από 30 έως και 100 χλμ./ώρα), το κρατά στη λωρίδα του και ακόμη και μπορεί να το σταματήσει χωρίς ο οδηγός να πατήσει το γκάζι ή το φρένο.

Δείτε ακόμη: Στα σκαριά νέα μικρή ηλεκτρική Mercedes

Get it on Google Play Download on the App Store