Ιδού το ηλεκτρικό Opel Corsa-e και επίσημα!

Μία μέρα μετά τη διαρροή στο διαδίκτυο των πρώτων φωτογραφιών του νέου Corsa, η Opel αποκαλύπτει το ολοκαίνουργιο μικρό της μοντέλο. Με τη νέα, έκτη γενιά Corsa, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση (με μπαταρία) με αυτονομία 330 χλμ. (WLTP, προκαταρκτική τιμή). Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά.

Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής «myOpel», με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις.

Δείτε ακόμη: Νέο plug-in υβριδικό Opel Grandland X με 300 άλογα!

Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησηςNormal, Eco και Sport. Το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e γίνεται δρομέας μεγάλων αποστάσεων, αυξάνοντας σημαντικά την αυτονομία, χωρίς να επηρεάζεται το επίπεδο άνεσης.

Με ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη, άμεσα διαθέσιμη, ροπή 260 Nm, το Corsa-e χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 50 χλμ./ώρα, και μόνο 8,1 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Στη Λευκάδα με το Opel Crossland X 1.2T 130 HP

Τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης οδηγού, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Corsa-e. Ένα από αυτά είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας δε που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται στην οθόνη. Προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Επίσης διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, όπως και το Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής «Opel Connect». Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες.

Δείτε ακόμη: «Γαλλικό» νέο Opel Astra το 2021

Get it on Google Play Download on the App Store