Η Renault ετοιμάζει φθηνό, ηλεκτρικό SUV

Η Renault είναι μία εταιρεία που μας έχει δείξει τι… ηλεκτρικές της ανησυχίες εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον φαίνεται πως ετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο, το οποίο είναι αυτό της προσιτής ηλεκτροκίνησης.

Δείτε ακόμη: Ανανεωμένο Renault Kadjar με νέους κινητήρες

Τουλάχιστον αυτό αφήνει να εννοηθεί με το πρωτότυπο K-ZE, το μικρό ηλεκτρικό SUV που παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και σύμφωνα με την ίδια ανήκει στην κατηγορία των προσιτών ηλεκτρικών crossover. Μάλιστα δεν μιλάμε για ένα πρωτότυπο το οποίο ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, αφού σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, το μοντέλο θα οδηγηθεί στην παραγωγή το 2019.

Το Renault K-ZE Concept βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Kwid, έχει αυτονομία 250 χιλιόμετρα και φορτίζει ακόμη και από πρίζα σε οικιακό δίκτυο αλλά και από ταχυφορτιστή φυσικά.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την καριέρα του από την αγορά της Κίνας, καθώς αυτή είναι και η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο αυτή την στιγμή. Αργότερα θα το δούμε και σε άλλες αγορές, χωρίς όμως ακόμη να έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Renault Arkana: Αυτό είναι το νέο SUV της Renault

Παράλληλα με την παρουσίαση του Renault K-ZE Concept, η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε πως στο σχέδιά της είναι να… εξηλεκτρίσει την γκάμα της μέχρι το 2020 προσφέροντας υβριδικό Clio, υβριδικά plug-in Megane και Captur, δίνοντας έτσι όπως λέει η ίδια τη δυνατότητα στους αγοραστές να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο που ξέρουν και αγαπούν στην ηλεκτρική εκδοχή του.

Get it on Google Play Download on the App Store