Νέο μικρό 7θέσιο Crossover Renault Triber

Το νέο μικρό αλλά ιδιαίτερα πρακτικό και ευρύχωρο crossover μοντέλο Triber αποκάλυψε σήμερα η Renault. Σύμφωνα με τη γαλλική μάρκα, στόχος της είναι να διπλασιάζει τις πωλήσεις στην εν λόγω αγορά έως το 2022 και σε αυτό θα συμβάλλει τα μέγιστα το Triber, το οποίο εξελίχθηκε ειδικά για την Ινδία, όπου και θα παράγεται. Ωστόσο, αργότερα θα διατεθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Δείτε ακόμη: Νέο Renault Clio: Κινητήρες, επιδόσεις και πότε έρχεται

Το μήκους 3.990 χλστ., πλάτους 1.739 χλστ., ύψους 1.662 χλστ. και με μεταξόνιο 2.636 χλστ., αμάξωμά του, διακρίνεται για το μοντέρνο και ελκυστικό εμπρός άκρο του, παραπέμποντας στα SUV της Renault. Από εκεί και πίσω θυμίζει περισσότερο πολυχρηστικό όχημα, ενώ τον crossover χαρακτήρα του ενισχύουν τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά στα χαμηλά μέρη του αμαξώματος και στις πόρτες, οι ράγες οροφής και η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος των 182 χλστ.

Μοντέρνα εικόνα παρουσιάζει και το εσωτερικό του Renault Triber, το οποίο διαθέτει πάρα πολλούς αποθηκευτικούς χώρους και έως 7 θέσεις, παρά τα 4 μ. μήκους του. Η δεύτερη σειρά των καθισμάτων είναι συρόμενη και πλήρως αναδιπλούμενη, επιτρέποντας πιο εύκολη πρόσβαση στα δύο πίσω αφαιρούμενα καθίσματα, σε συνδυασμό και με το μεγάλο άνοιγμα των πίσω θυρών σε γωνία έως 72 μοιρών. Ο χώρος αποσκευών στη 5θέσια διάταξη είναι τεράστιος και φτάνει τα 625 λίτρα (320 λτ. με 6 θέσεις και 84 λτ. με 7 θέσεις). Παράλληλα, το εσωτερικό αναβαθμίζουν η οθόνη αφής στην κονσόλα των 8 ιντσών και ο LED πίνακας οργάνων.

Δείτε ακόμη: Τώρα το Renault Clio με τιμή από 10.990 ευρώ

Για την κίνηση του βάρους 947 κιλών Renault Triber υπάρχει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης, το 1.0 λτ. λτ. 3κύλινδρο Energy, με απόδοση 72 ίππους και 96 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με μηχανικό η αυτοματοποιημένο κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Επιδόσεις δεν αναφέρονται, ωστόσο ο κινητήρας μάλλον φαντάζει λίγος, ειδικά όταν φορτωθεί το αυτοκίνητο.

Παρακολουθήστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store