Το Renault EZ-PRO έρχεται από το μέλλον!

Mε τις παρουσιάσεις αυτόνομων μοντέλων και φουτουριστικών πρωτοτύπων να λαμβάνουν χώρα με ρυθμούς «πολυβόλου», είναι λογικό κάθε εταιρία να θέλει το μερίδιο της από το μέλλον της αυτοκίνησης. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός νυμφώνος η Renault, η οποία φημίζεται για τις τεχνολογικές «ανησυχίες» της, κάτι που επαληθεύει με το καινούργιο της concept.

Δείτε ακόμα: Ανανεωμένο Renault Kadjar με νέους κινητήρες

Το EZ-PRO είναι το πιο πρόσφατο δείγμα σε μια σειρά αυτόνομων οχημάτων, που σκοπό έχουν να «φωτογραφήσουν» τις μελλοντικές τάσεις των μεταφορών και να διαμορφώσουν την πορεία των ανθρώπινων μετακινήσεων. Αναλόγου ύφους και φιλοσοφίας με το Mercedes Vision Urbanetic, το EZ-PRO είναι ένα ρομποτικό τετράτροχο που απευθύνεται στις αστικές μεταφορές εμπορευμάτων, οι οποίες συνθέτουν το 30% της κίνησης εντός πόλης. Η αυτόνομη σπουδή των Γάλλων προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις που «λύνουν» τα χέρια τόσο του καταναλωτικού κοινού, όσο και των επαγγελματιών.

Διαβάστε επίσης: Renault Arkana: Αυτό είναι το νέο SUV της Renault

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως περιμένουμε ένα δέμα. Με τα σημερινά δεδομένα όταν κάποιος είναι στην αναμονή, «κλείνεται» στο σπίτι μέχρι να έρθει το κούριερ. Με το EZ-PRO κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί να συμβεί ποτέ, καθώς μπορεί να έρθει να σε βρει σε όποιο σημείο του καταχωρηθεί στο σύστημα πλοήγησης. Κατόπιν μπορείς να παραλάβεις το πακέτο, ανοίγοντας τις πόρτες του γαλλικού αυτοκινήτου μέσω μιας εφαρμογής από το smartphone. Περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν από τη Renault, πέρα από το γεγονός ότι είναι αμιγώς ηλεκτρικό, μπορεί να επικοινωνήσει με τα άλλα EZ-PRO που βρίσκονται σε «υπηρεσία» και αποτελεί το δεύτερο (το πρώτο ήταν το EG-PRO) από μια σειρά αυτόνομων πρωτοτύπων που θα παρουσιάσει ο Γάλλος κατασκευαστής.

Get it on Google Play Download on the App Store