Όλα τα νέα Skoda έως το 2020

Πολλά νέα μοντέλα ετοιμάζει η Skoda για τα επόμενα δύο χρόνια, διευρύνοντας περεταίρω την γκάμα της και σε άλλες κατηγορίες όπου αυτή την στιγμή δεν έχει εκπροσώπους. Έμφαση θα δώσει στη μικρομεσαία κατηγορία, στα σπορ μοντέλα RS, θα δούμε νέα SUV, αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το 2018 έκλεισε με το λανσάρισμα της ανανεωμένης Fabia που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά στην πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση Monte Carlo με τον κινητήρα 1.0 TSI 95 PS. Παράλληλα για πρώτη φορά παρουσιάστηκε SUV μοντέλο RS, το Kodiaq RS, ενώ στο μέλλον θα κάνουν την εμφάνισή τους και άλλα σπορ μοντέλα RS, όπως το Karoq RS.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τη νέα Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PS Monte Carlo

Γεμάτο από παρουσιάσεις νέων μοντέλων είναι και το 2019. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το λανσάρισμα του νέου μικρομεσαίου χάτσμπακ Scala, το οποίο αντικαθιστά το Rapid. To Skoda Scala έχει μήκος 4.362 χλστ., πλάτος 1.793 χλστ., ύψος 1.471 χλστ. και μεταξόνιο 2.649 χλστ., δηλαδή θα είναι λίγο πιο μεγάλο από το υπάρχον VW Golf. Το εσωτερικό του είναι πολύ μοντέρνο και ξεχωρίζει ο μινιμάλ σχεδιασμός φιλοσοφίας buttonless (με λίγα κουμπιά) και η μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (467 λτ.).

Για την κίνηση του Skoda Scala υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.0 TSI με 95 και 115 ίππους και ο 1.5 TSI 150 PS, καθώς και ο ντίζελ 1.6 TDI 115 PS. Διαθέσιμος θα είναι και ο 1.0 TSI G-TEC με βενζίνη και φυσικό αέριο, με απόδοση 90 ίππων.

Μετά το Scala, η Skoda έχει στο πρόγραμμά της να παρουσιάσει το ανανεωμένο Superb. Η ναυαρχίδα της μάρκας θα διαθέτει αλλαγές στον σχεδιασμό, πιο σύγχρονη τεχνολογία και κινητήρα plug-in hybrid. Επόμενο νέο μοντέλο και πολύ σημαντικό μάλιστα θα είναι ένα νέο μικρό SUV, που θα τοποθετείται πιο κάτω από το Karoq, τόσο σε διαστάσεις όσο και σε τιμή. Η ονομασία του ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για το Kosmic. Προς τα τέλη του 2019 θα κάνει την εμφάνισή του το νέο Citigo, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα και καθόλου με βενζίνης. Στόχος της Skoda είναι να αποτελεί ένα προσιτό σε τιμή ηλεκτρικό όχημα με τιμή που θα ξεκινά από τις περίπου 15.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Νέο σπορ SUV Skoda Kodiaq GT

Πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά μοντέλα θα δούμε και το 2020. Προς τις αρχές του έτους θα αποκαλυφθεί η νέα Octavia με πάρα πολλές αλλαγές σε σχεδιασμό, τεχνολογία και κινητήρες. Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Octavia αποτελεί το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Skoda. Το 2020 θα εμφανιστούν και δύο νέα ηλεκτρικά μεσαία SUV με βάση το Kodiaq, μεταξύ των οποίων το άλλο θα είναι τύπου κουπέ, πιθανώς όπως είναι το Kodiaq GT.

Get it on Google Play Download on the App Store