Τέλος οι ντίζελ κινητήρες από την Skoda Fabia

Η Skoda ξεκίνησε την παραγωγή της ανανεωμένης Fabia στο εργοστάσιο της Mladá Boleslav, την οποία είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο. Τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα της υπάρχουσας τρίτης γενιάς Fabia, το μικρό Skoda αναβαθμίστηκε και βελτιώθηκε σε πολλά σημεία, ωστόσο πλέον θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο με κινητήρες βενζίνης.

Διαβάστε ακόμη: «Δεύτερη νιότη» για το Skoda Octavia των 700.000 χιλιομέτρων (+video)

Πρόκειται για τα 3κύλινδρα μηχανικά σύνολα του 1.0 λτ., όπως είναι τα ατμοσφαιρικά 1.0 MPI ισχύος 60 ίππων, 75 ίππων και 95 Nm ροπής και τα turbo 1.0 TSI των 95 ίππων και 160 Nm ροπής και το ισχυρότερο 1.0 TSI των 110 ίππων και 200 Nm ροπής. Οι 1.0 TSI εξοπλίζονται με φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων, ενώ ο πιο δυνατός των 110 ίππων συνδυάζεται και με 7τάχυτο DSG. Οι ντίζελ που σταματούν είναι οι 1.4 TDI με 75, 90 και 105 ίππους.

Εξωτερικά η ανανεωμένη Skoda Fabia διακρίνεται από τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, τη νέα μάσκα και τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου, ενώ για πρώτη φορά εφοδιάζεται με φώτα LED στα εμπρός και πίσω φανάρια. Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στο νέο πίνακα οργάνων, στα νέα διακοσμητικά και στις επενδύσεις των καθισμάτων. Στα πλεονεκτήματα της Fabia ανήκουν οι άνετοι χώροι για τους επιβάτες και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 330 λίτρων στην χάτσμπακ έκδοση ή των 530 λίτρων στην στέισον βάγκον.

Διαβάστε ακόμη: Νέο σπορτίφ Skoda Karoq Sportline

Για πρώτη φορά η Fabia εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι η αναγνώριση οχημάτων στα τυφλά σημεία, η προειδοποίηση οχημάτων κατά την όπισθεν και η αυτόματη λειτουργία των μεγάλων φώτων.

Δείτε την ανανεωμένη Skoda Fabia και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store