«Δεύτερη νιότη» για το Skoda Octavia των 700.000 χιλιομέτρων (+video)

Είχαμε απαντήσει πρόσφατα στο ερώτημα των χιλιομέτρων που απομένουν σε ένα αυτοκίνητο μετά από 700.000 χιλιόμετρα. Αρωγός στην απάντηση ενός προαιωνίου ερωτήματος της αυτοκίνησης, είχε σταθεί ένα αειθαλές Skoda Octavia 1.9 TDI του 1998. Το συγκεκριμένο είναι βελτιωμένο, με την ιπποδύναμη να παρουσιάζεται «τονωμένη» κατά 20 ίππους και 34 Nm ροπής.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα απομένουν μετά από 700.000 χιλιόμετρα; (+video)

Από τα συνολικά 110 άλογα και 244 Nm ροπής (90 ίπποι και 210 Nm τα εργοστασιακά νούμερα), μετά από 20 χρόνια και 700.000 χιλιόμετρα έχουν απομείνει κάτω από το καπό του Octavia 106,8 ίπποι και πρακτικά την ίδια ροπή, με τον 1.9 TDI να μένει ουσιαστικά ανεπηρέαστος στο πέρασμα του χρόνου. Κάτι που ήταν αφορμή για «γιορτή» και επιβράβευση, με την μορφή της πλήρους αναπαλαίωσης.

Διαβάστε επίσης: Οι πρώτοι σκόρερ του αυτοκινητικού Μουντιάλ!

Ξεκινώντας από το σαλόνι, το ταλαιπωρημένο παλιό δίνει την θέση του σε ένα μεταχειρισμένο εξαιρετικής κατάστασης από Octavia RS 1.8 20VT. Τα πάντα -από τα καθίσματα, τον λεβιέ ταχυτήτων, το τιμόνι, τις επενδύσεις στις πόρτες, μέχρι και τα πατάκια- είναι από το Octavia RS της εποχής. Στο εξωτερικό φυσικά δεσπόζει η φρεσκαρισμένη βαφή, με τις ανθρακί λεπτομέρειες στην μάσκα και τις ζάντες, το νέο παρμπρίζ. Περνώντας στα μηχανικά μέρη, αμορτισέρ και ελατήρια είναι ολοκαίνουργια, όπως και τα ελαστικά με τις δισκόπλακες και τα τακάκια.

To τελικό αποτέλεσμα δεν απέχει από το να χαρακτηριστεί «σαν καινούργιο». Κι ας οδεύει αισίως για το 1.000.000 χιλιόμετρα!

 

Get it on Google Play Download on the App Store