Νέα σπέσιαλ Toyota Aygo x-style και x-cite

Για την προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η Toyota ετοίμασε δύο ειδικές εκδόσεις του μίνι μοντέλου της Aygo, τις σπορτίφ και στιλάτες x-style και x-cite.

Δείτε ακόμη: Toyota με έκπτωση έως 3.000 ευρώ

Το νέο Aygo x-style ξεχωρίζει εξωτερικά από το λευκό χρώμα του αμαξώματος, το οποίο συνδυάζεται με υφασμάτινη πορτοκαλί οροφή με μεγάλο άνοιγμα (785×730 χλστ.). Το έντονο νεανικό του στιλ τονίζουν ακόμη τα πορτοκαλί διακοσμητικά στο εμπρός και πίσω τμήμα, στις πόρτες, στους καθρέπτες και στα καπάκια των ζαντών αλουμινίου των 15 ιντσών.

Στο μοντέρνο εσωτερικό του Aygo x-style διακρίνονται οι επενδύσεις σε μαύρη λάκα στην κεντρική κονσόλα και στον πίνακα οργάνων, τα πορτοκαλί ένθετα στους αεραγωγούς, στη βάση της κεντρικής κονσόλα και στα πατάκια. Επιπλέον, εξοπλίζεται με επενδύσεις από δέρμα και ύφασμα στα καθίσματα και με σκουρόχρωμα πίσω παράθυρα.

Πολύ ξεχωριστή εμφάνιση έχει με την σειρά του και το Aygo x-cite με τη διχρωμία πορτοκαλί αμαξώματος με μαύρη οροφή. Μαύροι είναι επίσης οι καθρέπτες, τα διακοσμητικά στα εμπρός φτερά, το σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα και οι ζάντες αλουμινίου των 15 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Toyota RAV4

Στο θάλαμο των επιβατών του Aygo x-cite υπάρχει ένας πολύ όμορφος συνδυασμός μαύρων και πορτοκαλί επενδύσεων στις πόρτες, στο ταμπλό και στα καθίσματα. Στον εξοπλισμό αμφοτέρων των ειδικών εκδόσεων του Aygo περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας συν σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας.

Την κίνηση των νέων Toyota Aygo x-style και x-cite αναλαμβάνει το γνωστό μηχανικό σύνολο του 1.0 λτ. ισχύος 72 ίππων και 93 Nm ροπής, το οποίο προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 13,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα. Τα ειδικά αυτά μοντέλα θα είναι διαθέσιμα και στην έκδοση Eco με τη μακρύτερη 4η και 5η ταχύτητα, το σύστημα Stop & Start και τη βελτιωμένη αεροδυναμική, επιτυγχάνοντας μεικτή κατανάλωση 3,8 λτ/100 χλμ. και εκπομπές CO2 86 γρ./χλμ. (4,1 λτ./100 χλμ. και 93 γρ./χλμ. η στάνταρ έκδοση). Επίσης, υπάρχει και το x-shift με το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο, με κατανάλωση 4,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 95 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Toyota Aygo 1.0 VVT-i 72 hp x-shift

Get it on Google Play Download on the App Store