Νέο Toyota Highlander με 295 ίππους και 8θέσιο

H Toyota παρουσίασε το μεγαλύτερο SUV της στην Έκθεση της Νέας Υόρκης, στο οποίο -εκτός από το μέγεθος και το κινηματογραφικό όνομα- δεσπόζει ο ατμοσφαιρικός V6 των 3.5 λίτρων.

Η 4η γενιά του Highlander βασίζεται στην νέα παγκόσμια πλατφόρμα TGNA (Toyota Global New Architecture), μοιραζόμενο πολλά μηχανικά μέρη με τα Camry και Avalon. To κυριότερο είναι ο βενζινοκινητήρας που εξοπλίζει την κορυφαία έκδοση, που απαρτίζεται από 3.5 λίτρα σε διάταξη V6 και αποδίδει 295 ίππους και 357 Nm ροπής. Η Τoyota δεν ανακοινώνει νούμερα επιδόσεων, πέρα από την δυνατότητα ρυμούλκησης που φτάνει τα 2.267 κιλά. Η ισχύς μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ υπάρχει επιλογή και για δικίνητη έκδοση, με την κίνηση να φτάνει αποκλειστικά στον εμπρός άξονα.

Δείτε ακόμα: Πώς τα κατάφερε το νέο Toyota RAV4 στο τεστ αποφυγής ταράνδου; (+video)

Το επιβλητικό παρουσιαστικό του Highlander κυριαρχείται από το μήκος, που αγγίζει τα 5 μέτρα (4.950 χλστ.) και προσφέρει χώρο για 7 επιβάτες στην καμπίνα των επιβατών. Μια καμπίνα που προσφέρει 456 λίτρα χώρου αποσκευών με τις 3 σειρές καθισμάτων στη θέση τους, χωρητικότητα που ξεπερνάει τα 2.000 λίτρα (2.075) όταν αναδιπλωθούν όλα τα καθίσματα, πλην του συνοδηγού. Η τελευταία σειρά κανονικά φιλοξενεί 2 θέσεις, όμως προαιρετικά μπορεί να φτάσει τις 3 καθιστώντας το μεγάλο Toyota 8θέσιο. Μια από τις ελάχιστες προτάσεις στην κατηγορία με αυτή τη δυνατότητα.

Σε αντίστοιχα επίπεδα βρίσκεται και η τεχνολογία στο εσωτερικό, με την οθόνη των 12,3 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό να είναι η μεγαλύτερη μεταξύ του ανταγωνισμού και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να δίνουν την απαραίτητη high tech νότα. Apple CarPlay, Android Auto, Alexa In-Car compatibility, Waze, SiriusXM και σύνδεση WiFi, όλα είναι στάνταρ στο κορυφαίο Highlander.

Διαβάστε επίσης: H Toyota μοιράζεται την υβριδική της τεχνολογία

Κάτω από αυτό τοποθετείται η υβριδική έκδοση, που υιοθετεί το ίδιο σύνολο με το αντίστοιχο νέο RAV4. Ο 2.5αρης τετρακύλινδρος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και αποδίδουν συνολικά 240 ίππους και προσφέρουν μέση τιμή κατανάλωσης στα 6,9 λίτρα/100 χλμ. Νούμερο εντυπωσιακό για ένα αυτοκίνητο 2 τόνων. Όπως και στο RAV4, αλλά και το 3.5 V6, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μπροστοκίνητης και τετρακίνητης έκδοσης.

Get it on Google Play Download on the App Store