Νέο Toyota Yaris που δεν είναι…Toyota!

Η Toyota παρουσίασε την νέα γενιά του Yaris για την αγορά των Η.Π.Α. Μόνο που δεν είναι ούτε ακριβώς νέα, ούτε -πολύ περισσότερο- Toyota!

Το ιαπωνικό σουπερμίνι που διατίθεται στην Αμερική δεν ακολουθεί το οργανόγραμμα παραγωγής αυτού στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Συνήθως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται μια γενιά πίσω. Μέχρι σήμερα, δηλαδή, οι Αμερικανοί αγόραζαν το Yaris της προηγούμενης γενιάς από αυτής που έχουμε στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Με το παγκόσμιο νέο Yaris να ετοιμάζεται για την 4η εκδοχή του, η Toyota δεν θα μπορούσε να αφήσει το παρόν μοντέλο να απαρχαιώνεται στις Η.Π.Α. (για αυτό και το κατήργησε). Αλλά είναι και ασύμφορη η μετατροπή του «δικού μας» για να ταιριάζει στις ιδιαιτερότητες των Αμερικανών. Κάπου εδώ μπαίνει η Mazda.

Δείτε ακόμα: Toyota Yaris 1.5 λτ. 111 HP από 12.660 ευρώ

Οι συμπατριώτες της Toyota δανείζουν το 2, το οποίο δεν διατίθεται στην Αμερική, και με την αλλαγή των προφυλακτήρων, των φωτιστικών σωμάτων και φυσικά των σημάτων, έχουμε ένα ωραιότατο νέο Yaris. Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ελαχιστοποιημένες και περιορίζονται στο logo της Toyota, στον κέντρο του τιμονιού. Η μινιμαλιστική προσέγγιση με τους λιγοστούς διακόπτες χαρακτηρίζει την καμπίνα των επιβατών.

Διαβάστε επίσης: Το νέο Mazda3 με επαναστατικό βενζινοκινητήρα

Κάτω από το αμάξωμα συναντάμε έναν και μόνο κινητήρα, με την μορφή του 1.5 SKYACTIV-G των 106 ίππων, ενώ επίσης αποκλειστικός είναι και ο τρόπος που η ισχύς φτάνει στους μπροστινούς τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Το επίσημο ντεμπούτο του αμερικανικού Yaris είναι προγραμματισμένο για την Έκθεση της Νέας Υόρκης, που ανοίγει τις πύλες της στις 19 Απριλίου.

Get it on Google Play Download on the App Store