Νέος κινητήρας βενζίνης Toyota χωρίς turbo (+videos)

H Toyota ανακοίνωσε την εξέλιξη ενός νέου κινητήρα, υβριδικού συνόλου, αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και μηχανικού, τα οποία θα τοποθετηθούν στα μοντέλα με την πλατφόρμα TNGA. Μέχρι το τέλος του 2023 θα τοποθετούνται στο περίπου 80% των οχημάτων της που θα πωλούνται στην Ιαπωνία, Η.Π.Α., Ευρώπη και την Κίνα και θα μειώσουν κατά 18% τις εκπομπές CO2 των οχημάτων της Toyota.

Δείτε ακόμη: Tο ηλεκτρικό SUV της Hyundai έχει 470 χλμ. αυτονομία

Ο νέος 2.0 λτ. 4κύλινδρος άμεσου ψεκασμού κινητήρας βενζίνης υιοθετεί τεχνολογίες γρήγορης καύσης και σύστημα μεταβλητού ελέγχου. Έτσι επιτυγχάνει υψηλή θερμική απόδοση, της τάξεως του 40% και 41%, λόγω της μείωσης της απώλειας ενέργειας που συνδέεται με τα συστήματα εξάτμισης, ψύξης και την κίνηση των μηχανικών εξαρτημάτων. Επιπλέον, σε σύγκριση με τους υπάρχοντες κινητήρες, οι νέοι επιτυγχάνουν αυξημένη ροπή σε όλες τις στροφές του κινητήρα και θα συμμορφώνονται με τους μελλοντικούς κανονισμούς ρύπους σε κάθε χώρα εκ των προτέρων.

Το νέο υβριδικό σύστημα για κινητήρες 2.0 λτ. που θα τοποθετείται και στο νέο Toyota Auris εξασφαλίζει βελτιωμένη απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Κατά την επιτάχυνση, το υβριδικό σύστημα μειώνει τις στροφές του κινητήρα ενώ αντλεί αυξημένη ηλεκτρική ισχύ από την μπαταρία, παρέχοντας έτσι μια γραμμική και αίσθηση επιτάχυνσης.

Η Toyota εξέλιξε παράλληλα νέο μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, το οποίο είναι ελαφρύτερο κατά επτά κιλά και με μικρότερο όγκο, καθώς και ένα ολοκαίνουργιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Direct Shift-CVT. Αυτό προσφέρει πιο ομαλή και γρήγορη επιτάχυνση και βελτιωμένη κατά 6% κατανάλωση σε σχέση με το υπάρχον CVT.

Δείτε ακόμη: Νέες εκδόσεις της Alpine A110 για κάθε γούστο

Δείτε παρακάτω και τα βίντεο με το νέο κινητήρα και τα συστήματα μετάδοσης της Toyota:

Get it on Google Play Download on the App Store