Φινάλε για ένα από τα πιο ιστορικά Toyota! (+video)

Η μέρα φαίνεται πως ήταν η εκλεκτή των Ιαπώνων για να ανακοινώνουν «κηδείες», καθώς μετά την Mitsubishi και το Pajero, ανέλαβε η Toyota να αποχαιρετήσει ένα εκ των ιστορικότερων μοντέλων της.

Το όνομα «Mark» μπορεί να λέει ελάχιστα έως τίποτα σε εμάς, όμως στην Αμερική και την Ιαπωνία είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1968, ως Mark II, και αποτελούσε την αντιπρόταση της Toyota στις διάφορες μεγαλομεσαίες Buick και Lincoln της εποχής. Το 1977 μετονομάστηκε σε Cressida και ακολούθησαν 9 διαφορετικές γενιές, μέχρι το τέλος παραγωγής το 2004. Τότε ανέλαβε και πάλι το Mark, αυτή τη φορά ως X, και συνέχισε με επιτυχία μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα: Toyota Hilux Special Edition για lifestyle αγρότες!

Τώρα έρχεται η έκδοση Final Edition να σηματοδοτήσει το τέλος μιας 50χρονης πορείας. Kαι το κάνει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο! Η εμφάνιση κεντρίζει τα βλέμματα, με τον δυναμικό προφυλακτήρα, τις 18αρες ζάντες αλουμινίου και τα χρώματα White Pearl Crystal Shine, Silver Metallic και Precious Black Pearl (το τελευταίο στις φωτογραφίες).

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η διχρωμία κόκκινου-μαύρου στις δερμάτινες επενδύσεις, με τις κόκκινες ραφές σε τιμόνι, λεβιέ, χειρόφρενο και υποβραχιόνιο να ολοκληρώνουν την σπορ εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες με Honda VTEC και Toyota VVTL-i (+video)

Μια εικόνα που υποστηρίζεται δεόντως από τα μηχανικά μέρη, καθώς το Mark X είναι πισωκίνητο και η ισχύς προέρχεται από ατμοσφαιρικούς V6 κινητήρες. Ο κορυφαίος εξ αυτών είναι 3.5 λίτρων και απόδοσης 318 ίππων στην έκδοση GRMN. H Final Edition περιορίζεται στους 203 ίππους και 243 Nm ροπής του 2.5αρη 4GR-FSE, διαθέσιμη τόσο σε πισωκίνητη (250S), όσο και σε τετρακίνητη διάταξη (250S Four).

https://www.youtube.com/watch?v=ko8BVaYIoZs

Get it on Google Play Download on the App Store