Νέο μικρομεσαίο SUV Volkswagen Tharu

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει το νέο SUV Volkswagen Tharu, το οποίο υιοθετεί στοιχεία από άλλα μοντέλα της γερμανικής μάρκας, ενώ διαθέτει και αρκετά κοινά στοιχεία με το Skoda Karoq.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Volkswagen T-Roc 1.5 TSI ACT 150 PS

Σχεδιαστικά το VW Tharu μοιάζει κυρίως με το Tiguan Allspace στο εμπρός άκρο, όπου ξεχωρίζουν τα παραλληλόγραμμα φωτιστικά σώματα και μάσκα, καθώς και ο μυώδης προφυλακτήρας με την ποδιά και το μεγάλο αεραγωγό. Στα πλαϊνά κυριαρχούν τα έντονα νεύρα, ενώ πίσω η σχεδίαση θυμίσει αρκετά Skoda. Την πιο «περιπετειώδη» εμφάνισή του τονίζουν με την σειρά τους τα μαύρα πλαστικά στα χαμηλά μέρη του αμαξώματος, οι ράγες οροφής και οι ασημί ποδιές στους προφυλακτήρες.

Το VW Tharu βασίζεται στο Skoda Karoq, ωστόσο είναι λίγο πιο μεγάλο από αυτό και έχει μήκος 4.453 χλστ., πλάτος 1.841 χλστ., ύψος 1.632 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ. Όσο για το εσωτερικό του Tharu, ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί καμία εικόνα, αν και πιστεύουμε ότι θα ακολουθεί τα γνωστά σχεδιαστικά πρότυπα της Volkswagen.

Στην Κίνα όπου προορίζεται κυρίως για να διατεθεί προς τα τέλη του 2018 (ίσως θα λανσαριστεί και στην Ρωσία), το Tharu θα προσφέρεται με τους κινητήρες βενζίνης 1.2 TSI 116 hp και 1.4 TSI 150 hp σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο DSG.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Skoda Karoq 1.0 TSI 116 PS

Get it on Google Play Download on the App Store