Νέο «σκληροτράχηλο» VW Tiguan Offroad

Η Volkswagen παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας, το νέο και πιο «σκληροτράχηλο» Tiguan Offroad, διαθέσιμο αποκλειστικά με τετρακίνηση και με καλύτερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Διαβάστε και αυτό: H Carlex Design κάνει το VW Amarok «τανκ»

Εξωτερικά ξεχωρίζει από τους νέου σχεδιασμού προφυλακτήρες, μεταξύ των οποίων ο εμπρός έχει αυξημένη γωνία εισόδου 26 μοιρών. Επιπλέον διαθέτει σπόιλερ R-Line, μαύρους καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών Tulsa, προσαρμοζόμενα φώτα LED (προαιρετικά) και πίσω φώτα LED. Τα χρώματα αμαξώματος είναι ασημί, γκρι, λευκό ή μαύρο, ενώ η οροφή του Tiguan Offroad μπορεί να βαφτεί μαύρη.

Στο εσωτερικό υπάρχουν ειδικές αδιάβροχες υφασμάτινες επενδύσεις, λαστιχένια πατάκια, πεντάλ αλουμινίου, διακοσμητικά ένθετα αλουμινίου στα μαρσπιέ και λογότυπο Offorad. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ακόμη ψηφιακός πίνακας οργάνων, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά χειριζόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών και πολλά ακόμη.

Για την κίνηση του νέου Tiguan Offroad υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.4 TSI 150 hp με 6τάχυτο μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, ο 2.0 TSI 180 hp ή ο πετρελαίου 2.0 TDI 150 hp σε συνδυασμό με 7άρι αυτόματο κιβώτιο. Όλοι οι κινητήρες εφοδιάζονται με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Διαβάστε και αυτό: Στην παραγωγή τα VW Atlas Cross Sport και Atlas Tanoak

To Tiguan Offroad προορίζεται για την Ρωσία όπου και παράγεται για την  τοπική αγορά (όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις του Tiguan), στο εργοστάσιο της Kaluga.

Get it on Google Play Download on the App Store