Επιστροφή στο Μέλλον με…..hovercraft (+video)

Σε περίπτωση που δεν βρίσκεστε στην περιοχή των 20 χρονών, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μην γνωρίζετε το πασίγνωστο κινηματογραφικό franchise με πρωταγωνιστές τους Marty McFly, Dr. Emmett Brown και φυσικά ένα από τα πιο cult αυτοκίνητα που έχουμε δει στην μεγάλη οθόνη: το αξέχαστο DeLorean.

Δείτε ακόμα: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Η ιστορία του John DeLorean και της εταιρίας του, της DMC (DeLorean Motor Company), θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί σενάριο ταινίας. Εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, φοροδιαφυγή και λοιπά «όμορφα» καταδίκασαν το πρωτοποριακό αυτοκίνητο, το οποίο μαστιζόταν κιόλας από προβλήματα αξιοπιστίας. Επισήμως το DeLorean σταμάτησε να παράγεται το 1983, 2 μόλις χρόνια μετά το άνοιγμα του εργοστασίου. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, ωστόσο, δεν ήταν έτοιμη να αποχαιρετήσει ένα τόσο συναισθηματικό πρότζεκτ. Έκτοτε τα δικαιώματα της DeLorean Motor Company άλλαξαν πολλές φορές χέρια, με τις χαρακτηριστικές gullwing πόρτες να είναι κατά καιρούς διαθέσιμες και σε διάφορες παραλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα: Ρώσος έβαλε κινητήρα μαχητικού jet σε BMW E30 (+video)

Μία από αυτές είναι η μετατροπή σε hovercraft από τον Matthew Riese. Ο τεράστιος ανεμιστήρας των 36 ιντσών που φροντίζει για την κίνηση της κατασκευής, τροφοδοτείται από ένα μοτέρ Briggs & Stratton Vanguard απόδοσης 35 ίππων. Ο ανεμιστήρας που φουσκώνει το υπόστρωμα και καθιστά το Kickstarter, όπως ονομάζεται το μεταποιημένο DeLorean, ικανό να επιπλέει είναι 24 ιντσών και παίρνει κίνηση από ένα μικρότερο μοτέρ της ίδιας εταιρίας. Το Kickstarter μπορεί να φτάσει τα 50 χλμ./ώρα στην επιφάνεια του νερού και μπορεί να γίνει δικό σας, καθώς πωλείται στο ebay με τιμή εκκίνησης τα 45.000 δολάρια. Μπορεί να μην πλησιάζει καν τα 88 μίλια (141 χλμ./ώρα) που χρειαζόταν η χρονομηχανή του Dr. Brown για να ταξιδέψει στο χωροχρονικό συνεχές, όμως δεν παύει να είναι μια ξεχωριστή κατασκευή.

Get it on Google Play Download on the App Store