Το Defender των 14.8 λίτρων από την Λευκορωσία!

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε δημιουργίες του είδους, με προέλευση την Ρωσία. Ακόμα και όταν δεν πρόκειται για απευθείας προϊόν, όμως, η “αρκούδα” αποτελεί πηγή έμπνευσης.

Δείτε ακόμα: Ιδού η «ευκαιρία» να νιώσετε πάλι… φαντάροι!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Defender, που μας έρχεται από την Λευκορωσία και στόχο έχει το ρωσικό Ural-4320BB. Και τα δυο είναι οχήματα μεταφοράς προσωπικού, με τους δημιουργούς του “Υπερασπιστή” ωστόσο να έχουν μοναδικό σκοπό την επικράτηση επί του άσπονδου γείτονα. Το Defender παρουσιάζεται ανώτερο σχεδόν σε κάθε κατηγορία έναντι του Ural. Ο κινητήρας YaMZ-7511 έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα (14.8 λίτρα έναντι 14), σχεδόν την διπλή ισχύ (400 ίπποι έναντι 240 στην πιο ισχυρή έκδοση του 4320BB) και κατά πολύ υψηλότερη ροπή (1.715 Nm αντί 1.250). H τελική ταχύτητα φτάνει τα 90 χλμ./ώρα και αφήνει κατά 20 ολόκληρα χλμ./ώρα πίσω τον Ρώσο ανταγωνιστή.

Στον μόνο τομέα που καταφέρνει να υπερισχύσει το Ural είναι το βάρος, το οποίο ανέρχεται στους 18 τόνους και είναι σχεδόν 2 τόνους κάτω από το Defender (19.800 κιλά). Βέβαια το λευκορωσικό θηρίο διαθέτει πολύ ισχυρότερη θωράκιση, η οποία είναι ικανή να αντέξει πολλαπλές βολές από οπλοπολυβόλο AK-74 και βλήματα διαμετρήματος 7.62 χλστ.

Διαβάστε επίσης: Στη Ρωσία έτσι μαθαίνεις να μην μιλάς στο κινητό όταν οδηγείς (+video)

Από πλευράς δυνατότητας μεταφοράς προσωπικού, το Defender μπορεί να φιλοξενήσει 2 άτομα στην καμπίνα και 12 στρατιώτες στον χώρο μεταφοράς. Το Ural από την άλλη φτάνει τα 18 άτομα συνολικά (3 στην καμπίνα και 15 πίσω).

Get it on Google Play Download on the App Store