Απίστευτο αγωνιστικό Toyota Prius με V8 500 ίππων (+video)

To Prius θεωρείται ως ο υπέρμαχος της περιβαλλοντικής σωτηρίας από τους υποστηρικτές του, με τους επικριτές του να υποστηρίζουν πως ευθύνεται για το -προσωρινό όπως αποδείχθηκε, αλλά αρκετά μακροχρόνιο- τέλος των Toyota που απευθύνονταν στο συναίσθημα του οδηγού. Το συγκεκριμένο πάντως όχι απλά μιλά στην καρδία, αλλά την κάνει να χτυπάει σε ρυθμούς αγωνιστικούς.

Δείτε ακόμα: Γιατί υπάρχουν κιβώτια με την 1η ταχύτητα κάτω;

Στους ίδιους ακριβώς δηλαδή με αυτούς που θα κινείται η εργοστασιακή συμμετοχή της Toyota στο ιαπωνικό πρωτάθλημα τουρισμού. Eνώ πολλοί θα περίμεναν την νέα Supra να ντυθί στα χρώματα του πολέμου, η φίρμα από το Aichi εδώ και 3 χρόνια επιλέγει το υβριδικό best seller της για να διεκδικεί τον τίτλο του εγχώριου πρωταθλήματος τουρισμού. Κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει από τον επόμενο χρόνο, που θα έχει παρουσιαστεί επίσημα η 5η γενιά του εμβληματικού της sportscar. Μέχρι τότε, θα απολαμβάνουνε τους ήχους και τα θεάματα του μεταλλαγμένου Prius.

Διαβάστε επίσης: Η Supra GR Super GT δεν είναι το Toyota που έχεις συνηθίσει

Όπως βλέπουμε, σε σχέση με το αυτοκίνητο που μπορεί να πάει κάποιος στην αντιπροσωπεία της γειτονιάς του και να το παραγγείλει έχουν μείνει κοινά μόνα τα εμπρός φωτιστικά σώματα! Το αμάξωμα είναι ολοκαίνουργιο και κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, η απόσταση από το έδαφος είναι ανύπαρκτη και κάτω από όλα αυτά…Δεν υπάρχει ίχνος μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρα. Την κίνηση του ακραία εντυπωσιακού Prius αναλαμβάνει ένας ατμοσφαιρικός V8 5.4 λίτρων και απόδοσης άνω των 500 ίππων (οι Ιάπωνες δεν δηλώνουν ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά), ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο και τροφοδοτεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς. Ωστόσο, πιο συγκλονιστικός και από την εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι ο ήχος που παράγει. Απολαύστε!

https://www.youtube.com/watch?v=_1_m4GV1T2g

Get it on Google Play Download on the App Store