Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 3

Μετά από σωρεία teasers, video και κατασκοπευτικών φωτογραφιών ήρθε η ώρα να θαυμάσουμε την τελική μορφή της ολοκαίνουργιας 3αρας.

Δείτε ακόμα: BMW E30 M3 από τις λίγες… κυριολεκτικά

Οι εικόνες που βλέπουμε είναι παρμένες από τον διαμορφωτή της βαυαρικής φίρμας και φανερώνουν όλες τις εκδόσεις -και τις εμφανισιακές διαφορές που έχουν μεταξύ τους- της 7ης γενιάς της Σειράς 3. Επίσης για πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του το εσωτερικό της γερμανικής μπερλίνας, σε αντίθεση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα οποία θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι. Παρόλα αυτά η BMW μας έχει ήδη αποκαλύψει πως η νέα 3αρα θα διαθέτει τον πιο ισχυρό 4κύλινδρο κινητήρα της ιστορίας της, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην X2 M35i και πρόκειται για έναν 2λιτρο τούρμπο TwinPower με απόδοση 306 ίππων και 450 Nm ροπής.

Η έτερη έκδοση που έχει γίνει διάσημη από τις εμφανίσεις της στα προαναφερθέντα video και καρέ, είναι η Μ340i M Performance. Κάτω από το καπό συναντάμε τον 3.0λιτρο υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο εν σειρά Ν58, με απόδοση 360 ίππων και 501 Nm ροπής. Η δύναμη καταλήγει είτε στους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, είτε και στους τέσσερις μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive (και εδώ σε συνδυασμό με το 8αρι κιβώτιο της ZF). Η ανάρτηση προέρχεται από την M Sport και είναι χαμηλότερη κατά 10 χλστ., με σκληρότερη απόσβεση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή BMW X2 sDrive20i 192 PS

Αναφορικά με τα δυναμικά χαρακτηριστικά οι μηχανικοί της BMW κάνουν λόγο για την πιο καλοστημένη 3αρα όλων των εποχών, απόρροια του χαμηλότερου κατά 50 κιλά βάρους σε σύγκριση με την προηγούμενη F30, της κατανομής αυτού στο 50-50 και της αυξημένης στρεπτικής ακαμψίας του σασί. Για όλες τις λεπτομέρειες υπομονή μέχρι τις 4 του μηνός, όταν και θα ανοίξει τις πύλες της η Έκθεση στο Παρίσι.

Get it on Google Play Download on the App Store