Διαφορετικά όρια ταχύτητας ανάλογα με το αυτοκίνητο!

Έναν πρωτότυπο τρόπο φαίνεται πως βρήκε η πολιτική ηγεσία της Αυστρίας προκειμένου να ωθήσει το αγοραστικό κοινό προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς θέσπισε διαφορετικά όρια ταχύτητας για αυτά. Συγκεκριμένα εκεί που το όριο για τα συμβατικά αυτοκίνητα είναι 100 χλμ./ώρα, για τα ηλεκτροκίνητα θα είναι 130 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: 9+1 ενέργειες μετά την αγορά μεταχειρισμένου

Πρόκειται για ένα μέτρο που αναμενόμενα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Οι εισηγητές του απαντούν πως η αύξηση του ορίου ταχύτητας θα γίνει στα τμήματα όπου αυτό έχει μειωθεί στα 100 χλμ./ώρα για περιβαλλοντικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι η Αυστρία έχει περίπλοκη νομοθεσία όσον αφορά στα όρια ταχύτητας, αφού αλλάζουν ανάλογα με την ποιότητα του αέρα. Επειδή λοιπόν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν εκπέμπουν ρύπους δεν έχουν λόγο να πηγαίνουν με το μειωμένο ανώτατο όριο ταχύτητας που ισχύει για τα συμβατικά μοντέλα.

Από την άλλη βέβαια υπάρχει το πρόβλημα της αστυνόμευσης. Αυτό σημαίνει πως δεν είναι ικανά τα ραντάρ, οι κάμερες κ.λπ. να αντιλαμβάνονται πότε πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πότε όχι. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν… αγαπάνε και τόσο τις υψηλές ταχύτητες καθώς χάνουν αισθητά πιο γρήγορα την ενέργειά τους.

Διαβάστε επίσης: Πότε φθείρεται γρηγορότερα το αυτοκίνητο;

Η απόφαση αυτή κάνει την Αυστρία την πρώτη χώρα με διαφορετικά όρια ταχύτητας ανάλογα τα οχήματα και σίγουρα κάνει ακόμη πιο ελκυστικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store