Χρυσή Lancia Delta HF Integrale Evo με 12.481 χλμ.!

Το αυτοκίνητο που έχει δημιουργήσει ένα μύθο γύρω από το όνομά του και εξακολουθεί να συναρπάζει ακόμα και μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, είναι η Lancia Delta HF Integrale. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, σε άριστη κατάσταση, με ελάχιστα χιλιόμετρα και με «χρυσό» πρώην κάτοχο.

Δείτε ακόμη: Ανάσταση! Η Lancia Delta Integrale επιστρέφει

Η εικονιζόμενη Lancia Delta HF Integrale Evoluzione, είναι μοντέλο του 1992 και με μόλις 12.481 χλμ. στο κοντέρ της. Αυτή η Delta δόθηκε δώρο από την οικογένεια Agnelli στον Ιταλό χρυσό Ολυμπιονίκη Alberto Tomba. Ο τελευταίος πέτυχε τεράστιο σλάλομ στο σκι, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, στο Albertville της Γαλλίας.

Η μοναδική αυτή Delta διαθέτει πολλές αναβαθμίσεις της Evoluzione 2, όπως είναι τα καθίσματα της Sabelt, το κόκκινο καπάκι του κινητήρα και το σπάνιο μαύρο μεταλλικό χρώμα.

Δείτε ακόμη: H Lancia ξαναφτιάχνει ανταλλακτικά για την Integrale! (+video)

Την κίνησή της αναλαμβάνει το 2λιτρο, 16βάλβιδο turbo μηχανικό σύνολο, το οποίο συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η δύναμη στέλνεται σε όλους τους τροχούς, με κατανομή της ισχύος 56/44 μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα. Το μοτέρ αποδίδει 210 ίππους και 300 Nm ροπής και προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δλ. και τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα. Νούμερα εντυπωσιακά για ένα μικρομεσαίο σπορ αυτοκίνητο ηλικίας 28 ετών.

Η σπάνια αυτή Delta HF Integrale Evoluzione θα διατεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s και εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 150.000-180.000 δολάρια (134.300 – 161.160 ευρώ).

Δείτε ακόμη: Η Lancia αναβιώνει και ετοιμάζει μικρό SUV!

Get it on Google Play Download on the App Store