Έκλεψε τις εντυπώσεις το κάμπριο Toyota Century (+video)

To αυτοκρατορικό Toyota Century Convertible έκανε πανηγυρικά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και ήταν εκ των πρωταγωνιστών, στην τελετή ενθρόνισης του Αυτοκράτορα Ναρουχίτο.

Το μοναδικό Toyota ήταν στο επίκεντρο των βλεμμάτων στην παρέλαση που έλαβε μέρος, στα ανάκτορα του Ακασάκα στο Τόκιο, καθώς ο διάδοχος του θρόνου της Ιαπωνίας μετά της συζύγου βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του ανοιχτού Century. Το οποίο πίσω κάθισμα είναι υπερυψωμένο κατά 40 χλστ. και φέρνει τα προσκέφαλα σε γωνία 25 μοιρών, ώστε το αυτοκρατορικό ζεύγος να απολαμβάνει απρόσκοπτη θέα προς το κοινό. Η ανοιχτή λιμουζίνα της Toyota αποτελεί το πρώτο νέο «parade car» της αυτοκρατορικής οικογένειας εδώ και 30 χρόνια, αντικαθιστώντας μια Rolls-Royce Corniche του 1989. Η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, χρησιμοποιήθηκε σε μόλις δυο περιπτώσεις.

Δείτε ακόμα: «Ψήνεται» συνεργασία Subaru-Toyota για το νέο WRX STI

Σε αντίθεση με το βρετανικό μοντέλο, ο «τοπικός ήρωας» προβλέπεται να γράψει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα, αρχής γενομένης από την προαναφερθείσα τελετή στέψης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες το καλοκαίρι του 2020 θα είναι το σημαντικότερο διεθνές γεγονός που θα δούμε το ανοιχτό Century να βολτάρει, ενώ θα κάνει το ίδιο και σε πολλές ακόμα εκδηλώσεις που απαιτείται η παρουσία της Αυτού Εξοχότητας.

Διαβάστε επίσης: Η ναυαρχίδα της Toyota με στάνταρ ξεσκονόπανο!

Παρ’όλη τη δημοσιότητα που συγκέντρωσε το αυτοκίνητό της, η Toyota δεν αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το ανοιχτό Century (πέρα από το γεγονός ότι είναι ανοιχτό, δηλαδή, και μοναδικό). Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον κινητήρα και τη μετάδοση να είναι κοινά με το κανονικό Century. Ήτοι ένας ατμοσφαιρικός 5λιτρος V8 381 ίππων και 510 Nm ροπής συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 224 ίππων και 300 Nm ροπής, αποδίδοντας συνολικά 431 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store