Επίσημο: Η Mazda επαναφέρει τον Wankel

Όσοι μας παρακολουθείτε, θα έχετε διαβάσει ενδεχομένως παλαιότερα δημοσιεύματά μας (όπως αυτό ή αυτό εδώ), στα οποία αναφέραμε πως ο περιστροφικός κινητήρας δεν αποτελεί παρελθόν για την Mazda και πως η ίδια μελετά τρόπους να τον επαναφέρει στο προσκήνιο. Πλέον ήρθε και η επίσημη δήλωση του Προέδρου Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών της μάρκας στην Ευρώπη, κύριος Martijn ten Brink, να μας επιβεβαιώσει.

Δείτε ακόμη: Αυτή η μάρκα έχει τα πιο αξιόπιστα μεταχειρισμένα

Ο ίδιος λοιπόν δήλωσε σε ολλανδικό μέσο, πως το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ιαπωνική μάρκα, το οποίο ονομάζεται Zoom-Zoom 2030, προβλέπει την επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα στην γκάμα της Mazda. Αυτός σύμφωνα με το πλάνο, θα τοποθετηθεί σε ηλεκτρικό μοντέλο, παίζοντας το ρόλο της γεννήτριας, η οποία θα τροφοδοτεί με ενέργεια τις μπαταρίες, παίρνοντας έτσι το όποιο άγχος αυτονομίας από τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Που θα κατασκευάζεται το νέο Toyota Auris;

Σίγουρα δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε από την επιστροφή ενός κινητήρα ο οποίος έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνο αποκλειστικά με αυτοκίνητα επιδόσεων, φαίνεται όμως πως μια τέτοια χρήση του, ως γεννήτρια δηλαδή, αποδεικνύεται πιο ωφέλιμη.

Get it on Google Play Download on the App Store