Έριξε 130.000 ευρώ σε VW Golf GTI MK1! (+video)

Η αγάπη που μπορεί να δείξει κάποιος για το αυτοκίνητό του, δεν έχει όρια. Για την ακρίβεια, αυτά συνήθως τίθενται από την όρεξη και -κυρίως- το πορτοφόλι. Κάτι που ένας Καναδός κάτοχος VW Golf GTI 1ης γενιάς φαίνεται πως δεν γνωρίζει.

Ο Derek Spratt αγόρασε το γερμανικό hot hatch όταν ήταν φοιτητής στο Οντάριο, στην τρυφερή ηλικία των 21 ετών, πίσω στο 1983. Χρόνια αργότερα πούλησε το αυτοκίνητο, μόνο και μόνο για να αγοράσει ένα ολόιδιο – προφανώς σε καλύτερη κατάσταση. Και κάπου εκεί, ξεκίνησε ένα ατέρμονο project εξατομίκευσης και βελτίωσης του Rabbit (όπως ονομαζόταν το Golf MK1 στην Αμερική). Η λίστα των εργασιών είναι τεράστια για να την αναφέρουμε, εξάλλου τα λέει ωραία ο ίδιος στο video που ακολουθεί. Αξίζει να αναφέρουμε, όμως, τα highlights.

Δείτε ακόμα: Πώς προέκυψαν τα καθίσματα και ο λεβιές του VW Golf GTI;

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας custom ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 220 ίππων με προοπτική αύξησης στους 240. Το χειροκίνητο κιβώτιο είναι επίσης ολοκαίνουργιο και custom made, με κλειστή κλιμάκωση στις 5 ταχύτητες, ενώ υπάρχει μπλοκέ διαφορικό της Quaife. Προφανώς αναρτήσεις και φρένα είναι αναβαθμισμένα, ενώ καπό-πόρτα πορτμπαγκάζ-προφυλακτήρες είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα! Ακόμα και το πίσω παρμπρίζ αποτελείται από Lexan (το ίδιο υλικό που χρησιμοποιήθηκε στα παράθυρα των πρώτων 50 Ferrari F40), για περιορισμό του βάρους.

Το οποίο βρίσκεται μόλις στα 816 κιλά, επιτρέποντας στο μοναδικό και μεταλλαγμένο GTI (σύμφωνα με τον δημιουργό του) να είναι ταχύτερο σε πίστα από Porsche 718 Cayman S! Και αυτό παρά το γεγονός πως στο εσωτερικό του VW δεσπόζει ένα ηχοσύστημα 1200 Watt.

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα δίνατε για ένα VW Golf Syncro Country;

Ο Καναδός πλέον δεν οδηγεί τη δημιουργία του, καθώς την πούλησε λίγο καιρό πριν σε ένα ζευγάρι από το Βανκούβερ για «κλάσμα» του κόστους της επένδυσης. Το οποίο κόστος, ανήλθε στις 140.000 δολάρια – ή 128.746 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store