Ετοιμάζεται πυρετωδώς το νέο Toyota Yaris

H νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της Toyota δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring όπου πλήθος πρωτότυπων μοντέλων κάνουν συνεχώς γύρους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η νέα γενιά Toyota Yaris θα έχει νέο, πιο αιχμηρό παρουσιαστικό, κάτι που διακρίνεται ελαφρώς στα μοντέλα δοκιμών που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Δείτε ακόμα: Αυτό το Toyota Yaris το γνωρίζατε;

Το νέο μικρό ιαπωνικό μικρό θα πατάει στην πλατφόρμα TNGA, η οποία χρησιμοποιείται από τα Corolla, C-HR και Prius. Αναμενόμενα θα συνεισφέρει στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, ενώ και οι διαστάσεις του Yaris πιθανώς να είναι αυξημένες. Πιο συγκεκριμένα, μήκος και μεταξόνιο θα έχουν μεγαλύτερο μήκος, κάτι που μεταφράζεται σε αυξημένους χώρους επιβατών στη καμπίνα. Πιθανολογείται επίσης πως η χρήση της ΤΝGA πλατφόρμας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το νέο Yaris να προσφερθεί κι ως ηλεκτρικό πέραν της υβριδικής έκδοσης που έχει ήδη το ιαπωνικό μικρό και ίσως να φέρει και μεγαλύτερους κινητήρες, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, που χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα. Ούτως εστί τους κινητήρες των 1.8 λτ. και των 2.0 λτ. με ισχύ έως και 179 άλογα.

Διαβάστε επίσης: Tι χρόνο πέτυχε το Toyota Yaris GRMN στο ‘Ring; (+video)

Σε ότι αφορά την επίσημη παρουσία του νέου Toyota Yaris, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, με την ευρωπαϊκή version να την περιμένουμε εντός του 2020, η οποία θα έχει διαφορές τόσο εμφανισιακά, όσο και στην κινητήρια γκάμα, συγκριτικά με το ιαπωνικό μοντέλο.

Πηγή φωτογραφιών: www.autoexpress.co.uk

Get it on Google Play Download on the App Store