Ετοιμάζεται η νέα Mercedes B-Class

Λίγες μέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της ολοκαίνουργιας Mercedes A-Class στην Μαρίνα Φλοίσβου, ήρθαν στην δημοσιότητα κατασκοπευτικές φωτογραφίες της πολυμορφικής έκδοσης.

Δείτε ακόμα: Η νέα Mercedes A-Class «έδεσε» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Η νέα B-Class απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης στο Nurburgring και, παρά το βαρύ καμουφλάζ του αυτοκινήτου, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τις βασικές γραμμές και αναλογίες του μικρομεσαίου MPV. Αρχής γενομένης από το εμπρός μέρος, το οποίο παρουσιάζεται λιγότερο αιχμηρό σε σχέση με το χάτσμπακ, με τον σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων να ακολουθούν το πιο ήπιο μοτίβο της μάσκας.

Στο προφίλ η B-Class χαρακτηρίζεται από τις ξεκάθαρα MPV γραμμές, έχοντας μεγάλα πλευρικά κρύσταλλα και πιο κάθετο τελείωμα στο πίσω μέρος, ενώ οι αρμοί που διαφαίνονται στο σημείο της πόρτας του πορτμπαγκάζ υποδηλώνουν ένα τεράστιο άνοιγμα, προς όφελος της πρακτικότητας και της ευκολίας φόρτωσης. Για τον σχεδιασμό των πίσω φωτιστικών σωμάτων δεν μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα, όμως βάσει των 2 προηγούμενων γενιών του μοντέλου, αναμένουμε πιο στρογγυλό και ογκώδες σχήμα σε σύγκριση με το μακρόστενο της νέας A-Class.

Διαβάστε επίσης: Τελικές με νέα Mercedes A-Class 1.33 λτ. Turbo (video)

Όπως είναι λογικό τα δύο «αδερφάκια» μοιράζονται την πλειονότητα των μηχανικών μερών, οπότε και τα κινητήρια σύνολα θα είναι κοινά. Προς το παρόν η γκάμα απαρτίζεται από τον πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων και 116 ίππων (A/Β180d), τον νέο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο των 1.33 λίτρων και 160 ίππων (Α/Β200) και τον 2.0λιτρο τούρμπο των 224 ίππων της Α250 (Β250 αντιστοίχως). Όπως και η νέα A-Class, έτσι και η B-Class θα φέρει ημιάκαμπτο άξονα στην πίσω ανάρτηση της βασικής έκδοσης, με την διάταξη πολλαπλών συνδέσμων να προστίθεται στα ακριβότερα εξοπλιστικά πακέτα της Α200 και πάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store