Ετοιμάζεται Skoda Fabia RS με 200 άλογα;

Η υπάρχουσα, τρίτης γενιάς Skoda Fabia η οποία λανσαρίστηκε το 2014 και ανανεώθηκε το 2018 δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής σε σπορ έκδοση RS. Πριν ακόμα βγει η υπάρχουσα Fabia, στέλεχος της τσεχικής μάρκας είναι δηλώσει για την τελευταία Fabia RS ότι «είναι ένα αυτοκίνητο που σε όλους αρέσει αλλά ελάχιστοι το αγοράζουν». Κάτι που σήμαινε τότε ότι δεν θα υπήρχε στο μέλλον νέα Fabia RS λόγω χαμηλής ζήτησης.

Δείτε ακόμη: Ιδού το εσωτερικό του Skoda Kamiq

Ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει, αφού φαίνεται να ετοιμάζεται νέα Skoda Fabia RS, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2019. Ίσως με αυτό τον τρόπο η Skoda θα θελήσει να γιορτάσει τα 20 χρόνια της Fabia από το 1999 που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης η πρώτη γενιά του δημοφιλούς μικρού μοντέλου.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η νέα Fabia RS θα τροφοδοτείται με τον 2.0 λτ. TSI κινητήρα του VW Polo GTI. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 200 ίππους και 320 Nm ροπής, συνδυάζεται με 6τάχυτο DSG και προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δλ. και τελική ταχύτητα 237 χλμ./ώρα.

Φυσικά πολλές αλλαγές θα γίνουν στην εμφάνιση αλλά και στις ρυθμίσεις των αναρτήσεων. Εξωτερικά μια εικόνα για το πώς θα μπορεί να μοιάζει μπορούμε να δούμε από την ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi και οι σίγουρες αλλαγές θα είναι στους προφυλακτήρες, στα φωτιστικά σώματα και στις ζάντες.

Δείτε ακόμη: Νέα και «προκλητική» Skoda Octavia RS Challenge

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι να μάθουμε αν τελικά μέσα στους επόμενους μήνες η νέα Fabia RS θα πάρει σάρκα και οστά.

Get it on Google Play Download on the App Store