H Land Rover φρεσκάρει το παλιό Defender

 

Η Land Rover Classic αναβαθμίζει το προηγούμενης γενιάς Defender, το οποίο κατασκευαζόταν από το 1994 έως και το 2016.

Οι αναβαθμίσεις που προτείνει η Land Rover αφορούν τις εκδόσεις Defender 90 & 110, αρχής γενομένης από τις ζάντες 18 ιντσών που συνολικά κοστίζουν 2.354 ευρώ!

Δείτε ακόμα: Το Defender των 14.8 λίτρων από την Λευκορωσία!

Η σημαντικότερη επέμβαση πάντως των μηχανικών της μάρκας είναι στο πεδίο του κινητήρα όπου χάρη στο νέο πρόγραμμα, ο 2.2 λίτρων πετρελαιοκινητήρας αποδίδει πλέον 160 ίππους (+39 άλογα), ενώ η ροπή έχει σκαρφαλώσει στα 463 Nm. Η αύξηση στην απόδοση του κινητήρα έχει επιφέρει την βελτίωση των επιδόσεων, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 170 χλμ./ώρα. Το συνολικό κόστος για τη μηχανική βελτίωση, όσο και τις νέες ζάντες αγγίζει τα 18.540 ευρώ!

Διαβάστε επίσης: Προ των πυλών το νέο Land Rover Defender

Όμως όταν αυξάνεται η δύναμη, καλό είναι να βελτιώνεται και η πέδηση ενός οχήματος ώστε η ενεργητική ασφάλεια να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Για το λόγο αυτό στη αναβαθμισμένη version του Defender έχει τοποθετηθεί ένα νέο kit φρένων, για το οποίο οι βελτιωτές πήραν έμπνευση από το Defender Works V8, ενώ και η ανάρτηση είναι καινούργια ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα δύναμης. Τέλος, όσοι επιλέξουν το συγκεκριμένο βελτιωτικό πακέτο θα λάβουν πιστοποιητικό γνησιότητας, ενώ πέρα από το λογότυπο που θα μπει στα εμπρός φτερά θα κερδίσουν και μια ξενάγηση στο εργοστάσιο της Land Rover στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο Essen της Γερμανίας, όπου και παράγονται τα συγκεκριμένα βελτιωμένα μοντέλα.

Get it on Google Play Download on the App Store