Η Lancia που… σβήνει φωτιές!

Τα αυτοκίνητα της ιστορικής Lancia με τα θρυλικά μοντέλα και κυρίως τη Delta Integrale με τα έξι πρωταθλήματα στο WRC και τους χιλιάδες των φανατικών οπαδών, έχουν σταματήσει να πωλούνται από το 2014. Μόνο στην Ιταλία διατίθεται η Lancia Ypsilon και πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε ακόμη: Η Lancia Delta Futurista συναντά τους προγόνους της (+video)

Πληροφοριακά, η μικρή Lancia πωλείται στη Ιταλία σε τιμές που ξεκινούν από 13.800 ευρώ, ενώ η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον 1.2 λτ. 69 hp, τον 0.9 TwinAir 70 hp Metano (φυσικό αέριο) και 1.2 69 hp GPL (υγραέριο).

Μπορεί η Lancia εμπορικά ουσιαστικά να μην υφίσταται, ωστόσο, η φλόγα της παραμένει ακόμα στη ψυχή και στο μυαλό πολλών φανατικών οπαδών της μάρκας –και όχι μόνο- οι οποίοι θέλουν πάση θυσία την επιστροφή της. Κάτι που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να γίνει, εκτός και αν υπάρξει κάποια συνταρακτική αλλαγή.

Για όσους πιθανώς να μη γνωρίζουν, εκτός από αυτοκίνητα Lancia, υπάρχει και… πυροσβεστική φωλιά με το όνομα Lancia. Φυσικά ένα τέτοιο όνομα και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και να μην απαθανατιστεί. Για όσους τύχει και περνούν από τη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, μπορούν να δουν αυτόν τον πυροσβεστικό σωλήνα Lancia.

Δείτε ακόμη: Μύθος ή αλήθεια η επιστροφή της Lancia Delta;

Get it on Google Play Download on the App Store