Η VW έφτιαξε τον ταχυφορτιστή του… λαού!

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού ID.3, η Vοlkswagen προσφέρει στο αγοραστικό κοινό μια νέα σειρά οικιακών φορτιστών wallbox, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για αγορά στα τέλη Νοεμβρίου.

Δείτε ακόμα: H Merkel στο τιμόνι του VW ID.3

Οι νέοι επιτοίχιοι ID. ταχυφορτιστές θα προσφέρονται σε τρεις εκδόσεις, ενώ η ικανότητα φόρτισης φτάνει έως τα 11 kW. Έτσι θα φορτίζουν κατά πέντε φορές ταχύτερα από μια συμβατική οικιακή πρίζα, επιτρέποντας στο ID.3 με τη μπαταρία των 58 kWh να φορτίσει πλήρως σε περίπου έξι ώρες. Ο πιο οικονομικός φορτιστής, ID. Charger, θα κοστίζει 399 ευρώ, ενώ ο ID. Charger Connect, στοιχίζει 599 ευρώ.

Η διαφορά στην τιμή έχει να κάνει με τις ψηφιακές λειτουργίες που προσφέρουν. Ο ακριβότερος ID. Charger Connect, θα προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης με το οικιακό δίκτυο, αλλά και με ένα smartphone. Η σύνδεση αυτή θα δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη μέσω ειδικής εφαρμογής να ελέγχει τα επίπεδα φόρτισης, ακόμα και να κάνει ενημερώσεις λογισμικού του συστήματος.

Διαβάστε επίσης: Ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό SUV η VW

Ο ακριβότερος φορτιστής θα στοιχίζει 849 ευρώ, αλλά θα έχει προηγμένες λειτουργίες, όπως ηλεκτρικό μετρητή για να ξέρει ο χρήστης τη χρέωση σε ρεύμα, ενώ θα ενσωματώνει τεχνολογία LTE. Σύμφωνα με τη VW, ο συγκεκριμένος φορτιστής είναι ιδανικός για εταιρική χρήση, μιας και η εταιρεία θα ξέρει με ακρίβεια τη χρέωση, ενώ τα έξοδα δεδομένων LTE για όλη τη διάρκεια ζωής του φορτιστή συμπεριλαμβάνονται στην τιμή.

Get it on Google Play Download on the App Store