Ιπτάμενο αυτοκίνητο από τον γαμπρό του Ερντογάν!

55

Η οικογένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -και ο ίδιος, για να ακριβολογούμε- έχει κατηγορηθεί πολλάκις για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Ο ένας γιος του, ο Μπιλάλ, «φωτογραφίζεται» από πολλούς ως Υπουργός Πετρελαίου του ISIS και κατηγορείται ευθέως για λαθρεμπόριο «μαύρου χρυσού» με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε ακόμα: Η VW ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Ο γαμπρός του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, επισήμως είναι τεχνικός διευθυντής στην Baykar Makina, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής τεχνολογικού εξοπλισμού και μη επανδρωμένων οχημάτων της Τουρκίας. Ανεπισήμως, ο Μπαϊρακτάρ ελέγχεται για λαθρεμπόριο όπλων. Παρόλα αυτά, η Baykar δημοσίευσε την πρώτη εικόνα της παρθενικής της προσπάθειας στον χώρο των ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Ο όρος «αυτοκίνητο», βέβαια, περισσότερο καταχρηστικά χρησιμοποιείται, καθώς το Cezeri (εκ του Αλ Τζαζάρι, φημισμένου Μουσουλμάνου μηχανικού που έζησε από το 1136 μέχρι το 1206) πρακτικά είναι ελικόπτερο. Ή καλύτερα, drone τεραστίων διαστάσεων. Η διάταξη με τις τέσσερις έλικες είναι ταυτόσημη με αυτή των κινηματογραφικών και ψυχαγωγικών drones, ενώ από την φωτογραφία φαίνεται πως στο εσωτερικό της μονοθέσιας καμπίνας δεν υπάρχουν λεβιέδες ή πεντάλ χειρισμού. Κάτι που ενισχύει την άποψη πως το τουρκικό αερομεταφερόμενο όχημα, ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης.

Διαβάστε επίσης: Τούρκος αγόρασε 22 ίδιες Porsche και δεν τις οδηγεί!

Άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα μπει στην παραγωγή, όπως φυσικά και το κόστος του.