Ιπτάμενο αυτοκίνητο από τον γαμπρό του Ερντογάν!

Η οικογένεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -και ο ίδιος, για να ακριβολογούμε- έχει κατηγορηθεί πολλάκις για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Ο ένας γιος του, ο Μπιλάλ, «φωτογραφίζεται» από πολλούς ως Υπουργός Πετρελαίου του ISIS και κατηγορείται ευθέως για λαθρεμπόριο «μαύρου χρυσού» με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε ακόμα: Η VW ανοίγει νέο εργοστάσιο στην Τουρκία

Ο γαμπρός του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, επισήμως είναι τεχνικός διευθυντής στην Baykar Makina, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής τεχνολογικού εξοπλισμού και μη επανδρωμένων οχημάτων της Τουρκίας. Ανεπισήμως, ο Μπαϊρακτάρ ελέγχεται για λαθρεμπόριο όπλων. Παρόλα αυτά, η Baykar δημοσίευσε την πρώτη εικόνα της παρθενικής της προσπάθειας στον χώρο των ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Ο όρος «αυτοκίνητο», βέβαια, περισσότερο καταχρηστικά χρησιμοποιείται, καθώς το Cezeri (εκ του Αλ Τζαζάρι, φημισμένου Μουσουλμάνου μηχανικού που έζησε από το 1136 μέχρι το 1206) πρακτικά είναι ελικόπτερο. Ή καλύτερα, drone τεραστίων διαστάσεων. Η διάταξη με τις τέσσερις έλικες είναι ταυτόσημη με αυτή των κινηματογραφικών και ψυχαγωγικών drones, ενώ από την φωτογραφία φαίνεται πως στο εσωτερικό της μονοθέσιας καμπίνας δεν υπάρχουν λεβιέδες ή πεντάλ χειρισμού. Κάτι που ενισχύει την άποψη πως το τουρκικό αερομεταφερόμενο όχημα, ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης κίνησης.

Διαβάστε επίσης: Τούρκος αγόρασε 22 ίδιες Porsche και δεν τις οδηγεί!

Άγνωστο παραμένει το αν και πότε θα μπει στην παραγωγή, όπως φυσικά και το κόστος του.

Get it on Google Play Download on the App Store